Élet-Stílus

Orosz aranyak az öttusa-vb-n

A negyedik helyen végzett a Horváth Viktor, Marosi Ádám, Balogh Gábor összeállítású csapat a budapesti MVM öttusa-világbajnokság hagyományos férfiversenyében. Egyéniben és csapatban is orosz győzelem született.

A futás előtt a címvédő Horváth Viktor a második helyen állt, de kiújult a selejtezős vívás során elszenvedett sérülése – jobb vádlijában izomrost-szakadás -, így az első méterek után már bicegve kocogott, majd féltávnál a komolyabb bajt megelőzendő Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány lehívta őt a pályáról.

Ezzel elúszott az ő éremszerzése, akárcsak a zárószám előtt ugyancsak második csapaté. Az oroszok és az ukránok mellett a fehéroroszok is a magyarok elé kerültek, noha nekik egy versenyzőjük csak a selejtezős eredményével szerepelt. A fehéroroszok így is több pontot gyűjtöttek, mint a magyarok.

Horváth Viktor sérülten versenyzett (MTI)

Horváth Viktor sérülten versenyzett (MTI)

Egyéniben az orosz Ilja Frolov győzött, második lett a cseh David Svoboda, harmadikként a fehérorosz Jahor Lapo zárt.

Legjobb magyarként Fülep Sándor hetedik lett. Marosi a 19., Balogh a 23., Horváth Viktor pedig a 36. helyen végzett.

„A selejtezőbeli vívás során sérültem meg. Kiderült, hogy izomrost-szakadás van a jobb vádlimban, de akkor még meg tudtam oldani a futást. Azóta újabb nagy terhelést kapott a lábam, és amikor szöges cipőben elkezdtem erőltetni, egyszerűen nem bírtam tovább futni. Vívóedzőm szólt, hogy álljak le, de nem mertem, nem tudtam, hogy szabad-e, mi a helyzet, aztán amikor visszaértem a nézők közé, Pálvölgyi Miklós kiabált, hogy álljak le. Sajnálom, hogy így alakult” – mondta a meggyötört Horváth, miközben az orvoshoz támogatták.

„Akkor szóltam Viktornak, amikor már tarthatatlanná vált a helyzet. Míg úgy tűnt, hogy végigkocogja a távot, hagytam, de aztán véget kellett vetni ennek – kezdte összegzését az MTI-nek Pálvölgyi Miklós. „Ami az egész napját illeti, hozzá mérten visszafogottabb lövészettel kezdett, azután viszont csinált három jó számot, végül elveszett számára az ezüstérem és a csapat dobogója. Ádám újoncként jól szerepelt, ha egy-két asszóval többet nyer, kimagasló lett volna a teljesítménye, Sanyitól futásban többet vártam, Gabinak pedig négy jó száma mellett volt egy nagyon rossz vívása, ami már-már megalázó.”
A szövetségi kapitány még hozzátette, a keddi váltóban Marosi mellett Tibolya Péter, valamint Kasza Róbert majd szerepel.

Magyar kvóták

A budapesti öttusa-világbajnokságon elért eredményével Gyenesei Leila és Fülep Sándor kvótát szerzett az olimpiára.

Vb, férfiak, egyéni:
1. Ilja Frolov (orosz) 5796 pont
2. David Svoboda (cseh) 5652
3. Jahor Lapo (fehérorosz) 5612

7. Fülep Sándor 5512
19. Marosi Ádám 5404
23. Balogh Gábor 5344
36. Horváth Viktor 4512

Csapat:
1. Oroszország 16596 pont
2. Ukrajna 16100
3. Fehéroroszország 15340
4. Magyarország 15260

Újra feltöltötték a medencét

Vasárnapra virradóra elfolyt a mobilmedence víze, ugyanakkor a tűzoltók segítségével – a szakemberek tömlőkkel kapcsolták össze a Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodát a szoborparkba telepített medencével – mégis az eredeti helyszínen sikerült megrendezni úszószámot, amelyre a szokásától eltérően negyedik tusaként került sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik