Élet-Stílus

Sastin is ott lesz az olimpián

A 63 kilogrammos kategóriában érdekelt Sastin Marianna olimpiai kvótát szerzett a női birkózók utolsó selejtező versenyén, a svédországi Haparandában.

Sastin olimpiai kvótát szerzett, miután bejutott a döntőbe. A négy között a román Panait Mihaeiát győzte le két menetben.
A világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző az első menetben nagy küzdelemben, 1-0-ra bizonyult jobbnak riválisánál, akinek a másodikban már esélyt sem adott, és 4-0-ás „szakaszsikerrel” biztosította helyét az augusztusi pekingi nyári játékokon, illetve a viadal fináléjában. Sastin aztán a tulajdonképpen tétnélküli döntőben kikapott a bolgár Jelina Vaszjevától, aki mindkét menetben 2-0-ra múlta őt felül.

Az idei kontinensviadalon, illetve a két héttel ezelőtt Edmontonban rendezett kvalifikációs tornán is bronzérmes Sastin Marianna a román Mihaeia előtt a svéd Helena Allandit, a kolumbiai Sandra Roát és a svájci Karin Stingelint győzte le.

Sastin Marianna sikerrel járt (MTI)

Sastin Marianna sikerrel járt (MTI)

Sastin a női szakág első olimpiai kvótáját szerezte meg. Vasárnap még ketten, az 55 kilogrammban szereplő Szabó Emese és a 72 kilós Soós Rita csatlakozhatnak hozzá, amennyiben sikerül beverekedniük magukat a fináléba.

„Nagy kő esett le a szívemről Marianna sikerével. Nagyon megérdemelte az olimpiai szereplést, azt hiszem, igazságtalan lett volna, ha nem jut ki, hiszen idén az Eb-n és az előző tornán is csak egy hajszállal maradt le a kvótáról” – nyilatkozta Vatai László szövetségi kapitány. „Ma nagyon jól birkózott. Az elődöntőben az első menetben tudatosan fárasztotta román riválisát, s amikor kellett, megcsinálta a szükséges pontot, a másodikban pedig szép akcióval biztosította be sikerét. Nagyon örülünk, s remélem, holnap is lesz miért boldognak lennünk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik