Élet-Stílus

Jön az e-repülőjegy

Június 1-jétől megszűnik a légitársaságoknál a papírjegy. A Malév teljes hálózatán bevezetésre kerülő elektronikus jegy jelentősen javítja majd a légitársaság likviditását.

A Légifuvarozók Nemzetközi Szövetsége a jegyeladási ügynökségek számára kötelezővé teszi az elektronikus jegyek használatát. A Malév is átáll az e-jegyek kiállítására, ez alól néhány kivétel van, ugyanis nem sikerült megállapodnia egy pár légitársasággal, mint például a Lutfhansa és az AirFrance társaságokkal.

Az e-jegyre való átállással a világ légitársaságai évente 3 milliárd dollárt spórolhatnak meg, sőt 50 ezer fa életét mentik meg. A rendszer további gazdasági előnye, hogy míg eddig a légitársaságok az utazás után 30 nappal kaptak pontos bevételt, az új rendszerben már 5 nap után pontos kimutatásuk lesz arról, hogy hány utasuk volt.

„Az e-jeggyel az utasok élete is kényelmesebbé válik, mert nem lehet elveszíteni, a repülőtereken pedig gyorsabbá válik a beszállás” – mondta el Nemes Anikó, a Malév vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik