Élet-Stílus

Foci-Eb: zárva lesznek a boltok vasárnaponként

A Gazdasági Kamara információi szerint az osztrák fővárosban a labdarúgó Európa-bajnokság alatt is zárva marad a legtöbb üzlet vasárnaponként. Főleg az élelmiszer- és az ajándékboltok lesznek nyitva.

Noha a lehetőségük meglenne rá, a legtöbb bécsi kereskedő úgy döntött, hogy a foci-Eb dacára sem változtat a nyitvatartási rendjén. Júniusban ugyanis vasárnaponként is nyitva tarthatnának 12-18 óra között. Az üzlettulajdonosok szerint azonban nem éri meg berendelni a személyzetet, mert túl magasak lennének a járulékos bérköltségek és túl sok szervezési problémát jelentene. Így a boltoknak csak töredéke nyit majd ki vasárnap is.

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Vagy egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba!

A Kärntner Straßén például az üzleteknek várhatóan csak egyharmadában lehet majd a hét utolsó napján is vásárolni, köztük a Kaufhaus Stefflben valamint az ajándékboltokban. Szintén nyitva lesz a Generali Center a Mariahilfer Straßén, valamint a legtöbb élelmiszerbolt a Ring és a Práter környékén.
Hiába is akarnák azonban a szurkolók a meccsek előtt az Ernst-Happel-Stadionnál lévő Wiener Stadion-Centerben kielégíteni a sör-, chips- és egyéb szükségletüket: a meccsnapokon zárt ajtókat fognak találni.

Mivel a bevásárlóközpont a stadion közvetlen közelében van, meccsnapokon biztonsági okokból már 14 órakor kénytelen lesz bezárni. Ráadásul az UEFA szigorú szabályai miatt az épületen kívüli reklámokat, céglogókat is le kell takarniuk az üzlettulajdonosoknak, hogy a Stadion környékén csak az Eb szponzorainak hirdetései látsszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik