Élet-Stílus

Alakulóban a török védelem

A török válogatott Bochumban az Uruguay elleni vereséggel melegített a szűk két hét múlva rajtoló Európa-bajnokságra. Fatih Terim Németországban készülő csapata felforgatott védelemmel játszott.

Hétvégén újabb játékos, a jobbhátvéd Gökhan Gönul (Fenerbahce) is kidőlt a sorból, így tovább szűkült a Marienfeldben erdőtáborozó törökök hátvédlistája: jelenleg Emre Aşık, Servet Çetin, İbrahim Kaş és Gökhan Zan a szó szoros értelmében vett védőjátékos.

Igaz, Balta, Topal és Mehmet sem jön zavarba egy sorral hátrébb; a Bochumban egy félidőnyi játéklehetőséget kapó Sabri Sarioglu és Ugür Boral pedig beugrásra kész.

Uruguay ellen az ad hoc hátsó sor össze is hozott két találatot: az elsőn büntetőnél Demirel feleslegesen szabálytalankodott a kitörő Suárezzel szemben, míg a hajrában 2-2-es állásnál Emre vágta fel a tizenhatoson belül az Ajax új üdvöskéjét.

Uruguayi részről Suárez mindhárom találatban benne volt: a fenti események előtt az első büntetőt ő harcolta ki és értékesítette, a 78. percben pedig Gökhan Zan hibáját kihasználva másodszor is egyenlített.

Arda ünnepli magát szép fejese után (tff.org)

Arda ünnepli magát szép fejese után (tff.org)

A kissé könnyelműen bekapott gólok ellenére a törökök a mérkőzés nagy részében fölényben játszottak, jókora erősítést jelentett, hogy március után ismét szerepet vállalhatott a Fehéroroszország ellen lábát törő müncheni Hamit Altintop. Hosszabb kihagyás után Bastürk is felhúzhatta a félholdas mezt (Arda az ő ívelése után szerzett vezetést a 13. percben). A második török gólt Nihat érte el egy remek szabadrúgásból.

Csütörtökön a törökök a finnek ellen fejezik be a felkészülési sorozatot.

Török gólöröm: Topal, Gökhan Zan és Emre gratulál Ardának (tff.org)

Török öröm: Topal, Gökhan és Emre gratulál Ardának (tff.org)


Barátságos mérkőzés

Törökország-Uruguay 2-3 (1-1)
Bochum. Vezette: Meyer (német)
Gól: Arda (13.), Nihat (50.) illetve Luis Suáez (31., 78. – az első 11-esből), Rodriguez (85. – 11-esből)
Törökország: Volkan – Balta, Gökhan Zan (Mevlüt, 87), Emre Aşık, Topal – Arda (Tümer, 60.), Emre (Halil, 65.), Bastürk (Tuncay, 65.), Hamit (Sabri, 46.) – Nihat, Kazım (Ayhan, 46.)
Uruguay: Carini – Alcoba, Godín, Gargano, Caceres – Eguren, Suárez, Cavani, (Fernández, 46.), Pereira (Silva, 68.) – Giménez (Rodríguez, 56.), González (Flores, 75.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik