Élet-Stílus

Kétgólos előnyt adott le a Diósgyőr Újpesten

Az Újpest otthonában 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel; a Győr a Vasast, a Fehérvár a Siófokot verte minimális különbséggel. A Szőnyi úton és Nyíregyházán viszont egyoldalú volt a meccs.

A Szusza Ferenc stadionban az első félidőben az idén amúgy se parádézó Újpest a szezon talán leggyengébb teljesítményét nyújtotta, így nem volt meglepő a Diósgyőr kétgólos vezetése.

Kazuo (balról) és Böjte harca a labdáért (MTI)

Kazuo (balról) és Böjte harca a labdáért (MTI)

Az erre a mérkőzésre “némasági fogadalmat” tevő újpesti hívek a második gólt követően tüntetésképpen hátat fordítottak az összecsapásnak, és a Megyeri úti létesítmény hátsó műfüves pályáján zajló “sörmeccset” kezdték figyelni.

A folytatásra egy teljesen más Újpest jött ki, amelynek kevesebb mint negyedóra elég volt az egyenlítéshez.

A vendégek – Homma lesgólját leszámítva – ekkor már nem jelentettek komoly veszélyt a lila-fehérek kapujára, ám szívós védekezésüknek köszönhetően mégis egy ponttal távoztak a Szusza Ferenc Stadionból.

A Győr az utolsó percben szerzett góllal győzte le a Vasast. Az első félidő unalmas mezőnyjátékot hozott, a kapuk alig forogtak veszélyben. A játékrész sajnálatos eseménye volt, hogy a görögök ellen a válogatottban debütált Koltai Tamás a 37. percben megsérült, és le kellett cserélni.

A szünetben az Audi ETO bajnok női kézilabdacsapatát köszöntötte Tarsoly Csaba, az ETO elnöke. Szünet után mozgalmasabb lett a játék, a Vasas egy szabadrúgás révén szerzett vezetést, amelyet Bajzát fejesből egyenlített ki. Az utolsó percben Józsi is betalált, helyzetei alapján a Győr megérdemelte a győzelmet.

Foxi helyzetben a diósgyőri kapu előtt (MTI)

Foxi helyzetben a diósgyőri kapu előtt (MTI)

A Kaposvár négy góllal nyert a Tatabánya ellen a Szőnyi úton rendezett zártkapus mérkőzésen. A végig irányító vendégek már az első félidőben eldöntötték a találkozót, és ha jobban kihasználják helyzeteiket, még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. A tavasszal gyengélkedő Budapest Honvéd háromgólos vereséget szenvedett Nyíregyházán. A kupadöntős kispestiek utolsó kilenc bajnoki mérkőzésükön mindössze két pontot szereztek.

A Fehérvár egygólos győzelmet aratott a vendég Siófok ellen, a szezon végére készülő csapatok álmos játékot produkáltak az első félidőben, különösebb helyzet nélkül. Fordulás után Mohl megkapta második sárga lapját, mégis a megfogyatkozó fehérváriak kezdtek aktívabban futballozni. A 76. percben egy jól eltalált lövéssel szerzett vezetést a hazai csapat, és előnyét tartani is tudta a lefújásig.

Soproni Liga, 29. forduló

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 3291 néző. Vezette: Vad II.
Gól: Foxi (53.), Sándor Gy. (57.) illetve Homma (27.), Virág (29.)
Sárgalap: Habi (85.) illetve Virág (29.)
Újpest: Balajcza – Dudics, Böjte, Vermes, Regedei – Hullám (Györök, 73.), Bozics (Habi, 29.), Sándor Gy., Hajdú – Kovács Z. (Takács M., 46.), Foxi
Diósgyőr: Köteles – Mogyorósi, Sebők V., Hegedűs, Elek – Kamber, Pintér Z. (Lakatos, 57.), Kállai, Virág (Lipusz, 75.) – Homma, Pelacai (Nagy T., 65.)

Győri ETO FC-Vasas 2-1 (0-0)
Győr, 6000 néző. Vezette: Berger
Gól: Bajzát (66.), Józsi (90.) illetve Németh N. (57.)
Sárgalap: Jäkl (58.) illetve Piller (62.)
Győr: Sztevanovics – Nikolov, Stark, Szupics, Bank – Koltai (Dudás, 37.), Jäkl (Pákolicz, 64.), Józsi, Böőr – Bajzát, Brnovics (Völgyi, 80.)
Vasas: Németh G. – Balog, Unierzyski, Pandur, Tóth A. – B. Tóth, Németh N., Lázok (Kincses, 57.), Piller – Sowunmi (Kiss M. 85.), Divic (Bielik, 76.)

Tatabánya-Gabona Trans Kaposvár 2-6 (0-2)
Szőnyi út, zárt kapuk mögött. Vezette: Pánczél
Gól: Németh (69.), Ferenczi (84.) illetve Alves (15.), Oláh (39., 46., 81.), Leandro (56.), Nikolics (91.)
Sárgalap: Vámosi (55.), Almási (81.) illetve Petrók (38.), Maróti (47.)
Tatabánya: Kurucz – Almási, Vámosi, Dienes (Németh, 52.), Megyesi – Lázár, Balogh (Ferenczi, 83.), Farkas, Kovács – Pérez, Dombai
Kaposvár: Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz, Da Silva – Maróti (Szakály, 78.), Pintér, Kovácsevics (Nikolics, 67.), Pest (Ribi, 59.) – Oláh, Alves

Nyíregyháza-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
Gól: Filó (öngól, 30.), Lippai (51.), Ramos (79.)
Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Bagoly, Mboussi, Perényi – Miskolczi (Cornaci, 79.), Ramos, Zabos, Lippai (Minczér, 72.) – Granát (George, 62.), Dosso
Budapest Honvéd: Tóth I. – Adewunmi, Benjamin, Filó, Vincze Z. – Abass (Berdó, 56.), Genito, Pomper (Horváth L., 56.), Diego – Bárányos – Abraham (Koós, 66.)

FC Fehérvár-BFC Siófok 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Kassai
Gól: Nagy D. (76.)
Kiállítva: Mohl (51.)
Sárgalap: Farkas B. (23.), Mohl (37., 51.), Koller (48.), Sitku (92.), illetve László (29.), Sütő (64.), Forgács (70.)
Fehérvár: Németh V. – Lázár, Koller, Horváth G. (Fehér, 81.), Mohl – Farkas B., Sifter – Nagy D., Polonkai (Csobánki, 79.), Dajics (Dvéri, 46.) – Sitku
Siófok: Hegedűs – Miklósvári, Sütő, Forgács, László (Ambrus, 81.) – Bonifert (Melczer, 53.), Nagy L., Tusori, Homonyik – Magasföldi, Basara (Gajda, 65.)

Pénteken:
Paksi FC-Debreceni VSC-TEVA 2-2

Az élcsoport:
1. Debreceni VSC 61 pont, 2. MTK Budapest 60, 3. Újpest FC 55 (57-37), 4. Győri ETO 55 (61-34 ), 5. Fehérvár FC 51

Ajánlott videó

Olvasói sztorik