Élet-Stílus

Matthäus a spanyolokért szorít

Lothar Matthäus szerint a spanyol válogatott révbe érhet a júniusi Európa-bajnokságon, az 1990-es világbajnok úgy véli, a fiatal csapat kirobbanóan erős, és végre a szerencse is mellé szegődhet.

A német világbajnok ugyanakkor a spanyolok legnagyobb gyengeségével – nyomás alatt képtelenek jól teljesíteni – is tisztában van, ám szerinte a jelenlegi garnitúra képes lehet arra, hogy túllépjen saját kishitűségén.

A közelmúltban a magyar válogatottat is irányító szakember a franciákat is képesnek tartja a végső sikerre, ellenben az olaszoktól nem vár sokat – szerinte az sem lehetetlen, hogy már a csoportküzdelmek után búcsúznak; akárcsak négy esztendeje.

„Nem változtatom meg a véleményem, az én favoritjaim a spanyolok. Rengetegszer buktak el esélyesként, épp ezért érzem úgy, hogy ezúttal kijöhet nekik a lépés” – állapította meg Matthäus.

A SportBild szakértője nagyra tartja a spanyol játékosokat (külön kiemelte, hogy immár a nagy klubcsapatokban, példának okáért a Barcelonában is vezérszerep jut az olyan játékosoknak mint Xavi vagy Iniesta), de közülük is Fernando Torres játékáért rajong, akinek a játékát a Bajnokok Ligájában is követte.

Matthäus kedvencei: a spanyol válogatott (Getty)

Matthäus kedvencei: a spanyol válogatott (Getty)

Raúl mellőzése sem lepte meg, s elsősorban a Luis Aragones együttesében szereplő csatárok kimagasló képességeire vezette vissza a Real Madrid támadójának kihagyását.

A spanyolokkal ellentétben az olasz csapatot némileg leírta az Inter korábbi csapatkapitánya, aki szerint a világbajnok meghatározó játékosai közül többen – így Cannavaro, Materazzi vagy Panucci – is túljutottak már a csúcson, s ezért még csoportból való továbbjutásukat is megkérdőjelezi.

„Nem kizárt, hogy Franciaország lesz az Európa-bajnok, míg Hollandia továbblép csoportjából, Olaszország idő előtt kiesik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik