Élet-Stílus

Kuyt bízik az Eb-szereplésben

A Liverpool holland támadója, Dirk Kuyt meg van győződve arról, hogy szerepel majd a Marco van Basten szövetségi kapitány által jövő hét elején meghirdetendő szűkített 23-as Eb-keretben.

A holland kapitány május 26-ra ígérte keretét. Kuyt ugyan több szempontból nem váltotta be a liverpooli reményeket – ám erről nem csupán ő tehetett.

A középcsatár ugyanis sokszor áldozatul esett Rafael Benítez rotációs taktikájának, másfelől édesapja halála is hátráltatta játékát. Kuyt ráadásul nem a számára kedves középső pozícióban játszik Angliában: Benítez elsősorban a jobbszélen számított rá, ahol Kuyt akarásával és hatalmas munkabírásával inkább tűnt ki, mint góljainak számával.

Kuyt és Anukov párharca (AFP)

Kuyt és Anukov párharca (AFP)

A támadó összességében elfogadható idényt zárt, helyzetét viszont nehezíti, hogy a narancsmezes válogatottban hatalmas a „tülekedés” a csatárposztokért; s egyes hollandiai hírek szerint elképzelhető, hogy az eindhoveni Danny Koevermans (a PSV játékosa a 30-as csapatban még szerepelt, ám a 26-os keretben már nem) után ő lesz a következő áldozata a következő szűkítésnek.

Kuyt mindenesetre bizakodó, és készül a nagy megmérettetésre:
„Ha játékom legalább olyan szintű lesz, mint amit Liverpoolban mutattam az elmúlt hónapokban, nem kell félnem” – árulta el a De Telegraafnak. „Úgy érzem, tagja leszek a csapatnak, hisz kevés olyan stílusú játékos van mint én, és talán hasznára lehetek a válogatottnak.”

Van Basten legkésőbb május 28-án jelölheti ki az utazó 23-as keretét.

A 26-os holland keret támadói:
Babel, Kuyt (mindkettő Liverpool), Huntelaar (Ajax), Van Nistelrooy, Robben (mindkettő Real Madrid), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik