Élet-Stílus

Megdobálták a Microsoft vezérét a Corvinuson

Tojással dobálta meg egy fiatalember Steven Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját hétfőn Budapesten a Corvinus Egyetemen. A szoftveróriás vezetője a Te változtatod meg a világot című előadását tartotta éppen.

Steven Ballmer azt követően kezdte el beszédét, hogy átvette a Corvinus Egyetem díszpolgári címét. A vezérigazgató néhány mondata után a nézőtéren felállt egy fiatalember és angolul kritizálni kezdte a Microsoft és a magyar kormány közötti megállapodást. Ezt követően tojásokat vett elő és megcélozta a Microsoft-vezért.

Jelen volt Ballmer előadásán? Van egy fotója, videója a tojásdobálásról? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Steven Ballmer a tojások elől a pulpitus mögé menekült, így egyetlen tojás sem találta el. A dobáló fiatalembert kivezették a teremből, Steven Ballmer pedig folytatta előadását.

Magyaros vendégszeretet (MTI.hu)

Magyaros vendégszeretet (MTI.hu)

A tojásdobáló által kifogásolt 25 milliárdos közbeszerzés szerint a közigazgatási, illetve oktatási intézmények összességében, több százezer számítógépén továbbra is csak Windows futna. A sérelmezett rész az, hogy eleve úgy írták ki: “Microsoft, vagy azzal egyenértékű licenckonstrukciót” várnak a tenderen, bár hangsúlyozták, hogy “a Microsoft megnevezés használata csak a tárgy jellegének egyértelmű és közérthető meghatározása érdekében történt”. (Ennek ellent mond, hogy a pályázati dokumentáció részét képező szerződésminták előre ki voltak töltve a Microsoft termékeire, és csak a már meglévő licencek újbóli beszerzését támogatja a kiírás.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik