Élet-Stílus

A “legnagyobb élő amerikai” nyerte a webes Oscart

Az internetvilág Oscarját a Webbyt, idén 12. alkalommal adják át. Közel 70 kategóriában azok kapnak elismerést, akik a legkreatívabb módon használják az internet kínálta lehetőségeket.

Az idei díjazottak közt van például a Black Eyed Peas frontembere, aki Will.i.am művésznéven alkot és akinek egyik videóját 17 milliószor nézték meg azóta, hogy februárban felkerült az internetre. A klipben Scarlett Johansson, John Legend és Herbie Hancock amerikai jazz-zenész is szerepel.

Az év embere az a Stephen Colbert humorista lett, aki elérte, hogy a “legnagyszerűbb élő amerikai” internetes keresésre ő legyen az első számú találat.

De nyolc díjat nyert a New York Times amerikai napilap internetes oldala, az NYTimes.com is vagy díjazták ez egyik legeredetibb szatirikus portált a The Oniont. Négy díjat kapott a National Geographic és az Apple.com is. A díjazottak galériája.

A “legnagyobb élő amerikai” nyerte a webes Oscart 1

Az internetes Oscar-díjnak nevezett elismerés győzteseit minden évben egy 550 fős nemzetközi szakmai zsűri választja ki. Az idei díjazottak 17 országot képviselnek: van brit, spanyol, holland, szingapúri, francia, mexikói, ausztrál, kanadai, norvég, német, japán, új-zélandi, dél-koreai és svéd nyertes is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik