Élet-Stílus

A Wiganben bízik a Chelsea

A Chelsea tartja a lépést a listavezető Manchester Uniteddel, a két csapat között csak az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa a Premier League-ben. A londoniak önmaguk mellett nagyon bíznak a MU utolsó ellenfelében, a Wiganben.

A Manchester United csak jobb gólkülönbségével előzi Chelsea-t (ez +56, illetve +39), ekképp a képlet egyszerű: ha a listavezető „vörös ördögök” az utolsó körben, a Wigan vendégeként legalább annyi pontot szereznek, mint a Chelsea hazai pályán a Bolton ellen, megvédik címüket. Ellenkező esetben viszont a fővárosban pukkannak a pezsgősdugók.

Avram Grant reménykedik (AFP)

Avram Grant reménykedik (AFP)

A „kékek” a Newcastle legyőzésével (2-0) tartották életben a bajnoki reményeiket, és bizakodva várják a záró fordulót. „Nekünk le kell győznünk a Boltont, és majd meglátjuk, mire megy a riválisunk a Wigan ellen. Egy biztos, a nyomás a manchesterieken van” – így Avram Grant, a Chelsea edzője.

„Ugye, megmondtam, hogy sohasem adjuk fel, és mi nagyon izgalmassá tettük a hajrát, holott senki sem tartott minket bajnokesélyesnek. A harcot folytatjuk, egészen az utolsó percig küzdünk az aranyéremért” – tette hozzá az izraeli szakvezető, aki szerint a MU-nak nem lesz könnyű dolga a Wigan ellen.

Így gondolkodik a csapatkapitány, John Terry is. „Arra számítok, hogy a Wigan igazságot szolgáltat. A csapat biztonságban van, számára tétnélküli lesz a meccs, de biztos vagyok abban, hogy egy olyan nagy menedzser, mint Steve Bruce a győzelemre készíti fel az együttesét. Ha mi nyerünk a Bolton ellen, hatalmas esélyünk van az aranyéremre” – nyilatkozta a válogatott védő.
A szavaihoz csak annyit: Bruce 9 évet húzott le játékosként a MU-ban és barátja, nagy tisztelője Sir Alex Fergusonnak.

A 38., utolsó forduló valamennyi meccsére vasárnap 16 órától kerül sor. A Chelsea és a MU nem csak a bajnokságban küzd egymás ellen, lévén ez a két csapat vívja majd a BL döntőjét is – május 21-én, Moszkvában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik