Élet-Stílus

Görbicz már vasárnap visszatérhet

A másfél hete súlyos sérülést szenvedett Görbicz Anita a vártnál jóval korábban, már csütörtökön részt vett csapata, a Győri Audi-ETO KC edzésén.

„Nagyon jólesett a mozgás, igaz, utána három métert nem tudtam egyhuzamban futni. Nem szeretném elkapkodni a visszatérést, de nagyon örülnék, ha játszhatnék vasárnap a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján” – mondta a tréning után a 2005-ben a világ legjobbjának is megválasztott válogatott irányító az MTI-nek. – „Bevallom, szörnyű volt tévén keresztül nézni a Zvenyigorod elleni első meccset. Persze a csapat játékát élveztem, mert nagyszerűek voltak a lányok, de az igazi az lesz, ha én is pályára léphetek. Nem emlékszem, hogy valaha is kihagytam volna ilyen téttel bíró meccset.”

Görbicz a Magyar Kupa döntőjében szenvedett teljes, illetve részleges boka-szalagszakadást, és tíz nappal ezelőtt fekvőgipszet kapott. Az orvosok akkor három-öt hetet jósoltak a felépülésére. Ő ennek ellenére a – rehabilitációs kezelések mellett – próbaképpen már beszállt csapata edzésébe.

A vártnál gyorsabb a felépülése (MTI)

A vártnál gyorsabb a felépülése (MTI)

A vezetőedző, Konkoly Csaba megerősítette, hogy egyelőre még nem tudni, játszhat-e Görbicz Anita a Zvezda ellen, de az biztos, hogy az egészségét nem fogják kockáztatni. „Az oroszországi találkozón mindenki megtette a magáét, és Anitáért is küzdöttek a lányok. Nyertünk, de még nem jutottunk tovább. Úgy készülünk, mintha mi lennénk kétgólos hátrányban” – mondta a tréner az egyesület hivatalos honlapján.

A győriek vasárnap 16:15 órakor játszanak a Bajnokok Ligája elődöntőjében az orosz Zvezda Zvenyigoroddal. Az első mérkőzésen, idegenben 25-23-ra győzött a magyar csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik