Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is

Design terén soha nincs elég korán elkezdeni: széles a választék gyermekek számára készített design játékszerekben és bútorokban egyaránt. Ezekből válogattunk.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Csúcs napelemes kütyük
Telefontöltős zöldbicikli
A világ legdrágább vodkája

Olvasónk hívta fel a figyelmünket a gyerekek számára elérhető design berendezési tárgyakra és játékokra. A választék igen nagy, egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes, környezetbarát anyagokból készült tárgyak.

Az ergonomikus kialakítás, a funkcionalitás és a forma egyaránt fontosak. Annak szeretnénk pár tippet adni, aki már gyerekkortól el szeretné kezdeni a vizuális és tárgy kultúrára való nevelését.

Design gyerekbútorok

A Roll-top Chair ülő és tároló alkalmatosság egyben. A gyerekek belepakolhatják játékaikat, egy mozdulattal elhúzhatják a rolót, amely elég erős ahhoz, hogy kibírja testsúlyukat. A szobában percek alatt rendet lehet tenni, csak a székbe kell dobálni mindent – állítják a tervezők.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 1

A Svan Scooter alkotóinak többfunkciós etetős- és gyermekszéke a Svan Chair. Tálcával és biztonsági hevederrel etető, tálca nélkül magasított gyerekszék, heveder nélkül pedig teljes értékű szék – akár felnőttek számára is: még 125 kilót is kibír. Csak ezt a strapabíró nyírfa darabot kell megvenni, a stílus minden fázisban adott.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 2

A Parker Nighstand sokoldalú éjjeliszekrény: az ágy mellett elférnek rajta a könyvek, az ébresztőóra, tele van kis fiókokkal, ahova mindenfélét eldughatnak a gyerekek. A kisebb fiókokat tálcák segítségével nagy fiókokká lehet alakítani. Nyírfából és nyírfa funérból készül.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 3

Tárolásra tökéletesen alkalmas a Perf Box rendszer is. A dobozokat egymásra lehet csatlakoztatni, ezek külön-külön forgathatóak. Kemény nyírfából készülnek, ezért igen strapabíróak.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 4

Kis gondolkodó, elmélkedő saroknak szánják készítői a Doodle Desket. A kisszék-kisasztal kombináció az ülés alatt tároló fiókot rejt, és különleges kosztaszító bevonattal van ellátva. Rajzolgatni, színezni de akár uzsonnázni is tökéletes, 1-5 éves gyerekeknek.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 5

Az Argington Artemis Rocker hintaszék modern formavezetése a gyerekek vizuális fejlődésében segít. Keményfából, kézzel készítik a székeket, melyek környezetbarát könnyen tisztítható és strapabíró felületet kapnak.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 6

—-Design játékok—-

A Nido Play Cave igazi kis bunker. Belső tere egy fészek kényelmét nyújtja, fűt imitáló padlóval és falat tarkító rajzokkal. Javier Mariscal tervező kimondottan bölcsődés és óvodás korú gyerekeknek szánja, a barátságos kialakítás arra buzdítja a gyerekeket, hogy bújjanak el pár játékkal és képzeljék magukat egy mesebeli helyre. A 100 százalékos polietilén test minden biztonsági követelménynek megfelel.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 7

A finn tervező, Eero Aarnio zöld kutyusát minden gyerek meglovagolhatja, harapástól nem kell tartani. A Puppy anyaga egy könnyen tisztítható és irritációt nem okozó műanyag. A Puppy őrt állhat az ajtó előtt, lehet játszótárs vagy mászóka.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 8

A lakásban való használatra tervezett Svan Scooter a skandináv minimalizmus iskolapéldája. A hajlított nyírfa testű kismotor 12-36 hónapos gyerekeknek van kitalálva, fejleszti mozgáskoordinációjukat, fizikai erőnlétüket és egyensúlyérzéküket. A tervezők szerint az absztrakt forma a képzelőerőt növeli.

Csúcsfogyasztó: design már a gyerekszobában is 9

Javasoljon Ön is érdekességet a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik