Élet-Stílus

Szávay elbukott a negyeddöntőben

Szávay Ágnesnek a negyeddöntő jelentette a végállomást az 1,34 millió dollár összdíjazású charlestoni tenisztornán, miután kikapott a francia Alize Cornet-től.

A világranglistán 13. helyen álló Szávay Ágnesra a rangsorban 40. Alize Cornet várt a salakpályás torna negyeddöntőjében. Jól kezdett a 19 esztendős magyar játékos, lévén 1:1-nél elvette ellenfele adogatását, ugyanakkor a következő játékban ő is hibázott, hiába vezetett 40-0-ra, a francia visszabrékelt.

A folytatásban mind a ketten hozták saját szervajátékukat, egészen 5:6-ig. Szávaynak a legfontosabb pillanatban remegett meg a keze, a rövidítésért szervált, amikor Cornet ismét fogadóként nyert gémet, ezzel 7:5-tel el is ment a szett.

A második játszmában Szávay 2:2-nél brékelt, de – ahogy korábban – a nála egy évvel fiatalabb francia riválisa azonnal válaszolt; majd 4:5-nél, amikor Szávay a meccsben maradásért adogatott, újra elnyerte a magyar szervajátékát, és ezzel 1 óra 42 perc alatt, 7:5, 6:4-gyel bejutott a viadal elődöntőjébe.

Szávay Ágnes nem járt sikerrel (AP)

Szávay Ágnes nem járt sikerrel (AP)

Cornet – az orosz Marija Sarapovát legyőző – Serena Williams ellen lép pályára a fináléba jutásért, a másik ágon pedig két orosz játékos, Vera Zvonarjeva és Jelena Gyementyijeva csap majd össze.

„A negyeddöntős meccsem előtt azt mondtam: Óh, Istenem, de jó lenne Serena ellen játszani, és most ellene készülhetek. Az amerikai klasszissal szemben is csak azt teszem, amit általában szoktam. Persze a legjobb játékommal kell majd előrukkolnom, és minden egyes pontért meg kell harcolnom” – így a második éve profi francia hölgy, aki egy hete, az Amelia Island-i viadalon is elődöntős volt, míg korábban Acapulcóban döntőt vívott.

Negyeddöntő:
Zvonarjeva (orosz, 9.)-Jankovics (szerb, 1.) 6:2, 3:6, 6:2
S. Williams (amerikai, 5.)-Sarapova (orosz, 2.) 7:5, 4:6, 6:1
Gyementyijeva (orosz, 4.)-Schnyder (svájci, 7.) 6:4, 6:4
Cornet (francia)-Szavay (magyar, 10.) 7:5, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik