Élet-Stílus

Jótékony lesz a rock pénteken

Maratoni jótékonysági rockfesztivált rendeznek pénteken a Pecsában – a Wauudstockon befolyt összeggel öt állatmentő szervezet munkáját segítik. Fellép többek között a Baetrice, a KGB, Somló Tamás és a Zanzibár.

A koncert bevételéből öt állatvédő civilszervezet, valamint az első állati lobbistát támogatják. Az állatmentők konkrét pénzbeli támogatása mellett a szervezők fontosnak tartják felhívni a lakosság figyelmét a kutyák csipezésének, ivartalanításának fontosságára. Tudatosítani szeretnék az emberekben, hogy a „kóbor kutya” problémát a nonprofit, állami támogatás nélkül működő, magánadományokra utalt szervezetek a társadalom összefogása, segítsége nélkül képtelenek megoldani.

Egy jogvita miatt például a Lelenc Kutyamentő Egyesület a mai napig nem jutott hozzá a számára felajánlott a 2007. évi 1 százalékos felajánlásokból származó összeghez. A kutyák élelmezése, orvosi ellátása veszélybe került, az egyesületet a megszűnés veszélye fenyegeti, miközben naponta érkeznek hozzájuk sérült, kidobott, sintértelepen sínylődő ebek.

A koncerten befolyt összegen öt állatvédő-állatmentő szervezet osztozik: az érdi Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesület, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, a Kutyasegélyszolgálat Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesület. Az öt szervezet e pillanatban több mint 500 ebet lát el. A koncert az első magyar állati lobbistát, a Lobbiirodát is támogatja.

A Wauudstock – Maratoni jótékonysági rockfesztivál az ebekért című rendezvény pénteken 19 órakor kezdődik a Petőfi Csarnokban. Fellép a Beatrice, a KGB, Kowalsky meg a Vega, Somló Tamás és az Eleven, a Sugarloaf, a Supernem, Takáts Tamás D.B.B. és a Zanzibar. A fellépők tiszteletdíjukról lemondtak, a koncert teljes bevétele a kutyákat támogatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik