Élet-Stílus

Davenportot betegség győzte le

Az előző körben Szávay Ágnest legyőző Lindsay Davenport betegsége miatt nem tudott kiállni az elődöntőben Marija Sarapova ellen Amelia Island-i tenisztornán.

„Betegségem miatt képtelen vagyok kiállni Marija ellen. A negyeddöntőben elért győzelmem után már éreztem, nincs minden rendben. Visszamentem a szállodába, ahol a versenydoktor megvizsgált, miután rettenetesen fájt a fejem és magasra szökött a lázam. A panaszaim azóta csak fokozódtak” – magyarázta a Szávay Ágnest legyőző amerikai klasszis, aki sorozatban 14 meccset nyert ezen a tornán, melyen eddig kétszer, 2004-ben, valamint 2005-ben a végső győzelmet is megszerezte, korábban, 2003-ban pedig döntős volt.

Lindsay Davenport visszalépett (AP)

Lindsay Davenport visszalépett (AP)

Davenport betegsége miatt Sarapova könnyedén, játék nélkül került tovább, és az orosz ezen, az úgynevezett claycourt borításon először vívhat döntőt.

Ellenfele a fiatal Dominika Cibulkova lesz, aki először finalista WTA-tornán, miután három szettben egyőzte a francia Alize Cornet-ét. „Nagyszerű érzés, egyszerűen bámulatos. A héten több nagy játékost is legyőztem, és most döntős vagyok. Tényleg hihetetlen” – nyilatkozta 18 éves szlovák lány, aki karrierje során először találkozik majd a pályán Sarapovával.

Amelia Island, női torna, elődöntő:
Sarapova (orosz, 1.)-Davenport (amerikai, 16.) – játék nélkül
Cibulkova (szlovák)-Cornet (francia) 6:2, 2:6, 6:4

A spanyolok már továbbjutottak

A legjobb férfi teniszezők a Davis-kupa negyeddöntőjében csatáznak a hétvégén. Az orosz-cseh, az argentin-svéd, valamint az amerikai-francia mérkőzés is 2-1-re áll két nap után, a Rafael Nadallal felálló spanylokok viszont már továbbjutottak, miután a két egyes után párosban is legyőzték a németeket. Előnyük már nem behozható.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik