Élet-Stílus

Döntetlenre áll a magyar DK-csapat

Döntetlenre áll az Algéria-Magyarország párharc a tenisz Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjában, miután Bardóczky Kornél nyert, Kis Sebő veszített.

A magyar teniszválogatott Algériában igyekszik kiharcolni a továbbjutást a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjában. A mieink jól kezdtek, az első egyes után előnybe kerültek, miután a világranglistán 442. helyen álló Bardóczky Kornél könnyedén, három szettben legyőzte riválisát, Sziman Szaudit (550.).

Bardóczky Kornél hozta a meccsét (MTI)

Bardóczky Kornél hozta a mérkőzését (MTI)

A következő meccsen a rangsorban legelőkelőbb helyen álló algériai férfi játékos, Lamine Uhab (274.) várt Kis Sebőre (757.). A 24 esztendős magyar az első két játszmát megnyerte, és a harmadikban is jobban állt. A távirati iroda információja szerint 4:1-re, valamint 40-15-re vezetett, ám a riválisa fordított, és folytatásban két szorosabb és egy sima játszmában megnyerte a találkozót, 1-1-re módosítva ezzel a párharc állását.

Szombaton a páros mérkőzésre kerül sor. A tervek szerint Kiss és Bardóczky az Uhab, Szaudi kettőssel csap össze. Az algériai és a magyar csapat korábban egyszer, 2003 februárjában már találkozott a Davis-kupában, akkor az afrikaiak 2-0-ra nyertek.

A mostani párharc győztese a monacói-görög csata nyertesével találkozik, az I. csoportba kerüléshez három siker szükséges.

Davis Kupa Euro-afrikai zóna, II. csoport:
Algéria-Magyarország 1-1 – állás az első nap után
Lamine Uhab-Kiss Sebő 1:6, 4:6, 6:4, 6:1, 7:5
Sziman Szaudi-Bardóczky Kornél 1:6, 4:6, 3:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik