Élet-Stílus

Idegenbeli Vasas-siker az Euroligában

Kétgólos győzelmet aratott a Vasas férfi vízilabdacsapata a a Kotor otthonában az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az Eger hazai környezetben 8-8-as döntetlent ért el az orosz Csehov ellen a LEN-kupa fináléjának odavágóján.

Az egyenes kieséses szakaszához érkezett és a már a legjobb négy közé, az úgynevezett Final Fourba jutásért zajló első számú európai pólós sorozatban a magyar bajnok idegenben kezdett, és biztató eredményt ért el az április 9-i visszavágóra.

Nyitány gyanánt Tóth Márton góljával rögtön vezetést szerzett a vendég angyalföldi együttes, és bár egyenlített a hazai gárda, a második negyed elején már 3-1-es Vasas vezetés állt az eredményjelzőn, Mátyás Zoltán és Kovács Róbert találatainak köszönhetően. 2-3 után – a duplázó Mátyás révén – 4-2-re alakult az állás, de félidőre közelebb jöttek a kotoriak (3-4).

Steinmetz Ádámék a Final Four küszöbén (MTI)

Steinmetz Ádámék a Final Four küszöbén (MTI)

A folytatásban Steinmetz Ádám ejtésével újfent kétgólosra hízott az előny (3-5), s jóllehet a Primorac előtt számos lehetőség adódott, közte két ötméteres is, mindegyiket elpuskázta, így a részsikerrel megint ellépett a Vasas.

A piros-kékek a záró nyolc percben növelték a különbséget: emberelőnyből Kovács másodszor is pontos volt (3-6). A 4-6-ra fórból Steinmetz Barnabás közeli húzása volt a hatásos válasz (4-7). A hajrá azonban nem várt izgalmakat tartogatott, hiszen másfél perccel a meccs végét jelző dudaszó előtt 6-7-re feljött a vendéglátó montenegrói csapat, ám mielőtt baj lehetett volna, egy elcsent labdát Steinmetz Ádám értékesített (6-8).

A sporttelevízió értesülése szerint a meccs előtt a montenegrói szurkolók megtámadták a Vasas buszát.

Két hét múlva a Komjádi uszodában a visszavágó biztos Vasas-továbbjutást ígér.

Döntetlen Egerben

Az Egert nem járt szerencsével: hazai környezetben 8-8-as döntetlent ért el az orosz Csehov ellen a LEN-kupa fináléjának első találkozóján. A sorozat fináléjában egyformán első alkalommal szereplő két gárda összecsapását 3600-an szurkolták végig a Bitskey uszodában. Az első két negyedben csak emberelőnyből és ötméteresből találtak be a csapatok.

Az Eger nem bírt a Csehovval (MTI)

Az Eger nem bírt a Csehovval (MTI)

Az Eger Matajsz Márk szép találatával 7-6-nál vette át a vezetést először és egyetlen alkalommal. Csomakidze, majd a gólgyáros Sapics találatával azonban 8-7-re fordítottak az oroszok, másfél perccel a lefújás előtt pedig Biros Péter egyenlített. A végjátékban már nem született újabb gól.

Az orosz és szerb válogatottakkal felálló Csehov jól védekezett, az egriek pedig ezúttal nem nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. A visszavágóra április 9-én kerül majd sor Csehovban.

Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Primorac Kotor (montenegrói) – TEVA-VasasPlaket 6-8
A magyar góldobók: Mátyás, Kovács, Steinmetz Á. 2-2, Tóth, Steinmetz B. 1-1

További eredmények:
Jug Dubrovnik (horvát) – Olympiakosz Pireusz (görög) 10-5
Partizan Beograd (szerb) – Mladost Zagreb (horvát) 9-9
Pro Recco (olasz) – CN Posillipo (olasz) 13-10

LEN-kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Brendon-UPC-ZF-Eger – Sturm 2002 Csehov (orosz) 8-8
Magyar góldobók: Biros 3, Kiss Cs., Nyéki 2-2, Matajsz 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik