Élet-Stílus

Federer az év játékosa

Roger Federer újabb díjat kapott: a férfi profi teniszezőket tömörítő ATP a világelső svájci klasszist választotta meg a tavalyi év legjobbjává.

A svájci zseni ezenkívül sorozatban negyedszer nyerte el a vetélytársai által megszavazott Stefan Edberg Sportszerűségi Díjat, továbbá ötödször a Szurkolók Kedvence nevű elismerést.

„A többi játékos jóvoltából kapott kitüntetés különösen sokat jelent számomra, úgy gondolom, összességében nagyszerű évet hagytam magam mögött” – jelentette ki Roger Federer a Key Biscayne-i férfi szupertorna előestéjén tartott ünnepségen.

A díjhalmozó (Getty)

A díjhalmozó (Getty)

A 26 éves klasszis 2007-ben döntőt játszott Párizsban, az Australian Opent, Wimbledont és a US Opent pedig megnyerte, akárcsak a Mesterek Kupáját.

Az európai hírügynökségek a tavalyi esztendő sportolójának választották, emellett a Nemzetközi Teniszszövetségnél (ITF) is ő lett a legjobb, és megkapta a sport Oscart, a Laureus-díjat is.

Az ATP-nél a 2007-es szezon legjobb párosa az amerikai Bob és Mike Bryan, a legtöbbet fejlődött teniszezője – sorozatban másodszor – az idei Australian Opent megnyerő szerb Novak Djokovics, az év újonca a francia Jo-Wilfried Tsonga, a legnagyobb visszatérője pedig az orosz Igor Andrejev lett. Az Arthur Ashe Humanitárius Díjat a horvát Ivan Ljubicic vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik