Élet-Stílus

A Bayern kikapott a sereghajtótól

Óriási meglepetésre a seregajtó Energie Cottbus hazai pályán 2-0-ra legyőzte a listavezető Bayern Münchent a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

A Cottbus ezt megelőzően csak egyszer – 2000. október 14-én, Sebők Vilmos góljával! – tudta legyőzni a Bayernt, és most is a bajorok számítottak esélyesnek; a forduló előtt 17 hely és 33 pont választotta el a két csapatot a Bundesliga tabelláján. Hazai helyzettel és Oliver Kahn védésével kezdődött a meccs, majd a veterán kapus Stanislav Angelov lövését is fogta.

A 18. percben már Kahn sem tudott segíteni: Ervin Skela adta be a labdát jobbról, és a középen érkező Branko Jelics mintegy három méterről a kapu bal oldalába lőtt. Gyengén, motiválatlanul futballozott a Bayern, komoly helyzetig sem jutott el, igaz, így is egyenlíthetett volna, a bíró ugyanis „megette” Luca Toni műesését, ám Gerhard Tremmel kivédte Frank Ribery büntetőjét. A 38. percben aztán kétgólosra nőtt a bajorok hátránya.

Stiven Rivic nagyszerűen ugratta ki Jelicset, aki 15 méterről a jobb alsó sarokba gurított. A szünetben kettőt is cserélt Ottmar Hitzfeld, a Bayern edzője, ugyanakkor az új emberekkel, Ernesto Sosával és Marcell Jansennel, valamint a később beálló Lukas Podolskival sem javult fel jelentősen a listavezető játéka.

Döbbenet a Bayern kispadján (Getty)

Döbbenet a Bayern kispadján (Getty)

Küszködött, erőlködött a rekordbajnok, de hiába, hiszen szépíteni sem tudott, Tremmel ugyanis Ribery éles szögből leadott lövésénél és Zé Roberto távoli próbálkozásánál is a helyén volt. Átellenben Angelov riogatott, lövése után két méterrel ment mellé a labda, Jiaji Sao fejesét pedig Kahn védte nagy bravúrral. Meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmével a Cottbus feljött a 15. helyre, a Bayern maradt az élen.

A Hamburg José Paolo Guerrero góljával 1-0-ra legyőzte a vendég Borussia Dortmundot, így a vasárnap játszó Werder Brement megelőzve a második helyre jött fel a tabellán.

A bajnoki címvédő Stuttgart megosztozott a pontokon ellenfelével, 1-1-es döntetlent játszott a Bochum otthonában.

A 27. születésnapját ünneplő Hajnal Tamás együttese, a Karlsruhe 1-0-ra kikapott a vendég Frankfurttól – ez volt az első hazai veresége szeptember óta -, míg a Huszti Szabolcsot soraiban tudó Hannover ikszelt a Bielefelddel (2-2). Hajnal és Huszti végig a pályán volt, Dárdai Pál viszont nem játszott a Rostockban 0-0-ra végző Herthában.

Bundesliga, 24. forduló:
Energie Cottbus-Bayern München 2-0 (2-0)
Gól: Jelics (18., 38.)

VfL Bochum-VfB Stuttgart 1-1 (1-0)
Gól: Dabrowski (20.), ill. Hitzlsperger (47.)

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
Gól: Guerrero (63.)

Hansa Rostock-Hertha BSC 0-0

Hannover 96-Arminia Bielefeld 2-2 (1-2)
Gól: Bruggink (16.), Stajner (56.), ill. Mijatovic (14.), Eigler (38.)

Karlsruhe-Eintracht Frankfurt 0-1 (0-1)
Gól: Fink (25.)

Pénteken játszották:
Schalke 04-MSV Duisburg 2-1

Vasárnapi program:
Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg, 17:00
Werder Bremen-VfL Wolfsburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik