Élet-Stílus

Raúl évek óta nem volt ilyen jó

A Real Madrid csapatkapitánya a legutóbbi öt idényben önmaga árnyéka volt, idén azonban ismét rátalált a góllövő cipőjére. A bajnokságban szombaton már a 13. alkalommal volt eredményes, összesen pedig már 200-nál tart a királyi gárda mezében.

Szombat este 1-1-es állásnál az Espanyol ellen a Raúlt a tizenhatoson kívül felvágtak a katalán védők. A bíró habozás nélkül a befújta a tizenegyest, a sértett pedig magabiztosan élt a lehetőséggel. A 30 éves játékos a találatával eldöntötte az összecsapást, és ismét közelebb került a legendás Alfredo di Stefano rekordjához. Az argentin klasszis 216 gólig jutott a Real mezében, Raúl jelenleg 200-nál tart.

A támadó büntetőből már a 13. bajnoki gólját lőtte a szezonban, és a nemzetközi illetve hazai kupameccseket is számolva már 18-nál tart. Ez figyelemreméltó teljesítmény, hiszen a 2007/2008-as szezonban Ruud van Nistelrooy sem volt ilyen sokszor eredményes. Maga Raúl öt éve nem lőtt ennyi gólt.

61 góllal vezeti a BL/BEK örökranglistáját (AFP)

61 góllal vezeti a BL/BEK örökranglistáját (AFP)

Az elmúlt idényekben 7, 5, 9, illetve 11 találatig jutott a 30 éves csatár, ami az ő képességeit ismerve bizony igencsak harmatos teljesítmény. A nyáron érkezett új tréner, Bernd Schuster az elődeihez képest sokkal többször szerepelteti Raúlt, aki ezt rendszeresen meg is hálálja. Nem kizárt, hogy az idei szezont húsz góllal zárja a spanyol válogatottba is visszavágyó csatár, amire legutóbb a 2000/2001-es bajnoki kiírásban volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik