Élet-Stílus

Torres-show Liverpoolban

Fernando Torres mesterhármasával és Steven Gerrard pazar góljával a Liverpool 4-0-ra verte a vendég West Ham Unitedet a Premier League 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, és ezzel feljött a tabella negyedik helyére.

Fernando Torres már 18 gólnál jár a bajnokságban, s immáron másodszor ért el mesterhármast az angol Premier League-ben – február 23-án a Middlesbrough csapatára számolt hármat.

Némi túlzással szerda este egymaga verte meg a West Ham Unitedet. A 8. percben Dirk Kuyt beaádása után szerzett vezetést a hazai pályán fellépő „vörösöknek”, a védőjét megelőzve 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

A Fernando Torres-show a szünet után folytatódott, a 23 esztendős spanyol csatár 60. percben 8 méterről fejelt a hálóba (a feladó újfent Kuyt volt), majd a 81. percben egy pazar cselt követően higgadtan gurított a bal alsó sarokba. S a slusszpoén még hátra volt, a csapatkapitány Steven Gerrard bombagólt szerzett: 18 méterről pókhálózta ki a bal felső sarkot, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt. A West Ham United egyébként a Chelsea-től is ugyanilyen arányban kapott ki szombaton.

Fernando Torresszel jó vásárt csinált a Liverpool (Getty)

Fernando Torresszel jó vásárt csinált a Liverpool (Getty)

„Természetesen elégedett vagyok a csapatommal, nagyszerű győzelmet arattunk, de a hétvégén újabb fontos találkozó vár ránk, a Newcastle ellen is három pontot kellene szereznünk” – értékelt Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere, aki a triplázó honfitársát külön is értékelte. „Ég benne a tűz, és ez nagyon jó hatással van a teljesítményére, a csapat számára pedig egyenesen fantasztikus” – tette hozzá a szakvezető.

Győzelmének köszönhetően a Liverpool pontszámban beérte, sőt jobb gólkülönbségével meg is előzte a városi vetélytárs Evertont, jelenleg a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyen áll az angol tabellán.

Premier League, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Liverpool-West Ham United 4-0 (1-0)
Gól: Fernando Torres (8., 60., 81.), Gerrard (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik