Élet-Stílus

Benzema nem megy sehova

Az Olympique Lyon elnöke kijelentette, hogy a csapat francia válogatott támadója a következő szezonban is marad. A fiatal csatár maga is közölte, hogy hiába csábítgatja kitartóan a Manchester United, ő még egy évet biztosan a Lyonnál tölt.

A következő Thierry Henrynak kikiáltott Karim Benzema fejlődését fél Európa figyelemmel kíséri, és a 20 éves játékost szinte az összes nagycsapat szerette volna leigazolni. A támadó jelenlegi szerződése a francia bajnoknál 2012-ig érvényes, de az már most borítékolható, hogy nem marad addig. Egy évet azonban még biztosan.

„Jövőre is Lyonban játszom. Trófeákat szeretnék nyerni a Lyonnal. A BL-kudarc ellenére úgy érzem, mindenkire veszélyesek lehetünk. A Manchester Unitedet is megszorítottuk, a kontráink veszélyesek voltak. A hazai pályán bekapott gólért persze nagy kár” – nyilatkozta Benzema a kedd esti összecsapást követően.

Benzema idén már 23 gólnál tart (AFP)

Benzema idén már 23 gólnál tart (AFP)

Sir Alex Fergusonék tehát más valakit kell keresnie Louis Saha helyére. A francia csatár a hírek szerint nyáron távozik a klubtól, mivel nem tudta a pályán meggyőzni a skót mestert. De ez persze azt is jelenti, hogy a Real Madrid, a Barcelona és az Arsenal is hiába nézte ki magának Benzemát.

„Marad nálunk, és jövőre Ben Arfával újból nekivágunk az európai kalandnak” – mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik