Élet-Stílus

A Realnál már a jövőt tervezgetik

A jelenleg a BL-rivális AS Romában futballozó Daniele De Rossi és Mancini nyáron a Real Madrid játékosa lehet - írta a Marca című napilap. Ugyanakkor a királyi klub már lemondott Cristiano Ronaldo és Cesc Fabregas szerződtetéséről.

A Marca című madridi lap – az olasz La Gazzetta Dello Sport néhány nappal ezelőtti információjára támaszkodva – a Real-AS Roma Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő napján hozakodott elő azzal, hogy a királyi klub éppen az aktuális ellenfélőtől igazolna a nyáron. A világbajnok De Rossi megszerzése már 2005-ben felmerült Madridban, ám akkor középpályás a Rómában maradás mellett döntött, s meghosszabbította a szerződését.

A Real a hírek szerint a nyáron ismét kiveti rá a hálóját, évi hatmilliós fizetéssel igyekszik magához édesgetni a 25 esztendős labdarúgót. Az sem véletlen, hogy Predrag Mijatovics De Rossi nevét említette, amikor az Onda Cero rádióállomás arra kérte, nevezze meg azt a római játékost, akit a leginkább csodál. „Őt kedvelem a legjobban az AS Romában. Nagyon tehetséges, ráadásul még igen fiatal” – indokolt a szerb sportvezető.

Daniele De Rossi a Real kívánságlistáján (AP)

Daniele De Rossi (balra) a Real kívánságlistáján (AP)

De Rossi mellett egyébként Mancini is a királyiak alkalmazottja lehet a nyáron. A brazil szélső neve is felmerült már korábban Madridban, legutóbb akkor volt szó a klubváltásáról, amikor Cicinho tavaly nyáron az AS Romához került, a Real ugyanis Mancinit szerette volna megkapni a védőért cserébe.

Az, hogy De Rossi és Mancini tényleg a Realhoz kerül-e, legkésőbb nyáron kiderül, az viszont már most biztosnak látszik, hogy Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Cesc Fabregas (Arsenal) nem igazol a madridi csapatba, sőt a lyoni Karim Benzemának a megszerzéséhez is kisebb csoda kellene.

„Fabregasról és Ronaldóról lemondtunk, és Benzema esetében sem vagyok bizakodó” – így Mijatovics, aki ehhez hozzátette, a nyáron nem várható nagy mozgás a Real Madrid keretében.

S ha sportigazgatón múlna, az Olaszországba vágyódó Mahamadou Diarra sem menne sehová: „Remélem marad. Egyelőre még senkitől nem kaptunk hivatalos ajánlatot, a szerződése pedig 2011-ig szól. Le kell ülünk vele tárgyalni, mert nem kizárható, hogy a nyáron el akarja hagyni a csapatot.”

Barcelona még nem adta fel

A Reallal ellentétben a Barcelona nem mondott le Cristiano Ronaldo szerződtetéséről, ugyanakkor Txiki Begiristain technikai igazgató elismerte: a portugál megszerzése nem lesz egyszerű – s még finoman fogalmazott…-, ugyanis a Manchester United nem akarja eladni a portugál klasszist, de ha el is akarná, feltehetőleg hatalmas summát kérne érte. A 23 esztendős Cristiano Ronaldo tavaly áprilisban öt évvel meghosszabbította a szerződését, amely 2012-ig érvényes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik