Élet-Stílus

Agüero-előadás a Barcelona ellen

A spanyol labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a korábban kisebb hullámvölgybe kerülő Real Madrid ismét tudta növelni előnyét az üldöző Barcelonával szemben. A katalánok négygólos verést kaptak Madridban.

A kép természetesen árnyaltabb: a Real városi riválisánál, a Vicente Calderónban vendégeskedő barcelonaiak 4-2-re kaptak ki egy olyan mérkőzésen, amely elsősorban a vörös-fehérek argentin támadó középpályásáról, Sergio Leonel Agüeroról szólt.

A „Kun” két góllal, egy gólpasszal és egy kiharcolt büntetővel lohasztotta a vendégek harci kedvét – akik főleg az első félórában nyújtották azt, ami elvárható tőlük.

A gránátvörös-kékek a kezdés után átvették az irányítást, sokpasszos játékukat ráerőltették a fővárosiakra, s amennyiben Zambrotta, vagy Eto’o jobban céloz, már az első percekben vezetést szereznek.

Nem így történt, de Ronaldinho a 30. percben lezser lövéssel gólra váltotta az ezúttal a jobb oldalon játszó olasz szélsőhátvéd ívelését, s a hazaiak – kissé kilátástalannak tűnő – reakcióját látva a közönség egészséges füttykoncerttel jelezte, hogy többet vár.

Az Atlético játékosai négyszer gratulálhattak egymásnak (marca.com)

Az Atlético játékosai négyszer borulhattak össze (marca.es)

Az Atlético nyolc perc múlva válaszolt – majd nem sokkal később fordított. Előbb Agüero használta ki Puyol helyezkedési hibáját, majd a kis argentin honfitársát, Maxi Rodríguezt indította gólt érően. A barcelonai védelem ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, ám Rijkaard a szünetben sem vélte szükségesnek, hogy felforgassa a csapatrészt.

A 62. percben nyilván megbánta. Agüero már sokadszorra csinált bohócot Puyolból, a védő lerántotta – tizenegyes. A büntetőt Forlán hidegvérrel értékesítette. A kegyelemdöfést egy remek szóló végén szintén Agüero szállította.

Bár a 73. percben Eto’o szépített, a vendégekben már nem maradt annyi erő, hogy tovább faragjanak a hátrányukból, így a Recreativo otthonában vendégeskedő, s öt góllal illetve három kiállítással – valójában néggyel, a játékvezető ugyanis a madridiak erőnléti edzőjét, Jorge Garciát is a lelátóra zavarta – fűszerezett találkozón diadalmaskodó Real Madrid kezére játszottak.

A vendégek arckifejezése önmagáért beszél (sport.es)

Beszédes arckifejezések: vesztett a Barca (sport.es)

A címvédő fővárosiak előnye ezzel öt pontra nőtt a rivális katalánok előtt. A királyi gárdában 643. alkalommal lépett pályára Raúl és ezzel behozta az klub-örökranglista második helyén Carlos Alonso Santillanát, a fővárosiak egykori legendás játékosát. A rekordot Manuel Sanchis tartja a 712 meccsel. A csapatkapitány a 29. percben góllal tette még emlékezetesebbé a szép napot.

Primera División, 26. forduló

Atlético Madrid-Barcelona 4-2 (2-1)
Madrid, Vicente Calderón, 55 000 néző. Vezette: Borbalán
Gól: Agüero (38., 71.), Maxi Rodríguez (42.), Forlán (62., 11-esből) illetve Ronaldinho (30.), Eto’o (73.)
Atlético: Abbiati – Valera, Pablo, Perea, Antonio López – Maxi Rodríguez (Reyes, 84.), Raúl García, Camacho (Santana, 70.), Simao – Forlán, Agüero (Jurado, 90.). Szakvezető: Frank Rijkaard
Barcelona: Valdés – Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal – Iniesta, Edmilson (Gudjohnsen, 63.), Xavi – Ronaldinho – Henry (Messi, 56.), Eto’o. Szakvezető: Javier Aguirre

Recreativo-Real Madrid 2-3 (1-1)
Nuevo Colombino, 20 096 néző. Vezette: Iturralde González
Gól: Caceres (16.), Martins (92.) illetve Raúl (29.), Robinho (74., 89.)
Kiállítva: Beto (52.), Alvarez (69.), illetve Ramos (56.)
Recreativo: Sorrentino – Iago Bouzón, Beto, Martín Cáceres, Poli (Ersen Martin, 76.) – Varela, Barber, Carlos Martins, Aitor (Quique Álvarez, 61.) – Camuñas (Zahínos, 77.), Sinama Pongolle. Szakvezető: Víctor Muñoz
Real: Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro (Robinho, 73.), Heinze, Torres – Diarra, Gago – Robben, Baptista, Drenthe (Pepe, 57.) – Raúl. Szakvezető: Bernd Schuster

Deportivo La Coruna-Sevilla 2-1 (1-1)
Gól: Wilhelmsson (35., 11-esből), Lafita (65.) illetve Kanoute (25.)

Espanyol-Valencia 2-0 (1-0)
Gól: Luis Garcia (4., 52., utóbbi 11-esből)
Kiállítva: Hedwiges Maduro (80., Valencia)

Vasárnapi eredmények

Real Betis-Real Murcia 4-0 (2-0)
Gól: (14., öngól), Edu (42.), Pavone (56.), Sobis (74., 11-esből)

Getafe-Real Mallorca 3-3 (2-1)
Gól: Cotelo (2.), Albin (11.), Ramis (58., öngól), illetve Guiza (14.), Arango (76.), Ramis (78.)
Kiállítva: Scaloni (36., Real Mallorca)

Levante-Real Zaragoza 2-1 (1-0)
Gól: Geijo (21.), Riga (60.), illetve Oscar (65.)

Valladolid-Racing Santander 0-1 (0-0)
Gól: Duscher (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik