Élet-Stílus

Ismét a kupadöntő küszöbén a Getafe

A tavalyi döntős Getafe csütörtök este kétgólos előnyt szerzett a vendég Racing Santander ellen a labdarúgó Spanyol Király Kupa eldöntőjének első mérkőzésén.

A múlt héten a Primera Divisiónban a Real Madridot a Bernabeu Stadionban megtréfáló (1-0) Gatafének minden esélye megvan arra, hogy zsinórban másodszor megküzdhessen a Spanyol Király Kupáért, miután a sorozat elődöntőjének első mérkőzésén, csütörtök este 3-1-re verte a vendég Racing Santandert.

A hazaiak a 25. percben – két egykori Real-játékos révén – jutottak vezetéshez: Esteban Granero bal oldali szöglete után Ruben de la Red fejelt a bal alsó sarokba. Kisvártatva, egészen pontosan három perc elteltével szintén pontrúgást követően egyenlített a Racing (Ebi Smolarek közelről talált a hálóba), ám ezzel az összes puskaporát ellőtte, és két védelmi megingás miatt kétgólos hátrányból várhatja a hazai visszavágót.

Ruben De la Red nyitotta meg a gólok sorát (Getty)

Ruben De la Red nyitotta meg a gólok sorát (Getty)

Michael Laudrup együttese az 58. percben módosította az állást 2-1-re: Pablo Hernandez remekül hozta helyzetbe Francisco Casquerót, aki nem is hibázott, 11 méterről a bal alsó sarokba gurított. A hajrában aztán Manu del Moral is feliratkozott az eredményjelzőre, fejesét ugyan védte a kapus, a csatár azonban ismételhetett, s közelről a léc alá vágta a labdát.

Bár a Getafe megnyugtató előnyt szerzett, nem lehet teljesen nyugodt, ősszel ugyanis 2-0-ra kikapott Santanderben, márpedig ha ez az eredmény a március 19-én esedékes visszavágón is megismétlődne, az a kiesését jelentené.

A másik ágon a Barcelona és a Valencia együttese viaskodik a kupadöntőért, a két csapat első találkozóján, a Camp Nouban 1-1-es döntetlen született.

Spanyol Király Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Getafe-Racing Santander 3-1

Szerdán játszották:
Barcelona-Valencia 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik