Élet-Stílus

Három jogsiba került a rendhagyó akció

Az elektronikus információs táblákon „hívták” ki az autósokat az M1-es autópályán a rendőrök: egy hamis útlevél, három ittas sofőrt és öt orgazdát fogtak az új módszerrel.

Új módszerrel igazoltattak a rendőrök pénteken 9 és 13 óra között az M1-es autópálya 158-as kilométerénél. Az elektronikus információs táblákon már előbb közölték a gépjárművek vezetőivel, hogy később kiterelik őket egy parkolóba, és előzetesen 40 kilométere kellett csökkenteni a sebességüket.

A dolog kitűnően működött, az autósok kivétel nélkül eleget tettek az elektronikus táblán közölt felszólításnak mondta el Németh Lajos, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

Először a kamionokat, később pedig a személyautókat szűrték így meg. A parkolóban aztán a rendőrök és a volt határőrök a korábbi tapasztalatok alapján kiemeltek gépjárműveket, amelyeket tüzetesen ellenőriztek.

Közokirat-hamisításért, (hamis útlevél) egy embert állítottak elő, öt román állampolgárt orgazdaságért, mivel autójukban olyan eszközöket találtak, melyek nagy valószínűséggel nem az övék. Valamint három jogosítványt vontak be ittas vezetés miatt. A rendészeti igazgató kiválónak minősítette az akciót, amelyre egyébként többször számíthatunk majd a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik