Élet-Stílus

A Barcelona a ráadásban egyenlített a kupában

Nem bírt egymással a katalán sztárcsapat és a Valencia a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésen. A Barcát Xavi mentette meg a 94. percben szerzett találatával. Németországban a müncheni derbin még tovább húzták a felek a döntést, Ribéry a 122. percben lőtte be a győztes gólt.

Hiába volt többet a labda a Barcelonánál, a katalánok csak a ráadás perceiben mentették döntetlenre a Nou Campban a Valencia elleni kupameccset. A második félidő közepén David Villa találatával a vendégek szerezték vezetést, akiknél a kapuban Timo Hildebrand elképesztő bravúrokkal kergette őrületbe a Lionel Messiéket. A 94. percben aztán érkezett Xavi Hernandez, és ekkor már a német válogatott második számú portása is tehetetlen volt.

A katalánok már a hetedik percben előnybe kerülhettek volna ám Xavi, Samuel Eto’o és Messinek sem volt szerencséje a befejezéssel. Ronald Koeman defenzív felfogásban küldte pályára csapatát, ami érthető is, hiszen a Barcelona 15 meccse veretlen. A vendégek kilenc emberrel védekeztek, igyekeztek megtörni a katalánok játékritmusát, és a villámgyors kontrákra rendezkedtek be.

A Valencia betömörült saját tizenhatosa elé, a katalánok távoli lövésekkel próbálkoztak, de Hildebrand remekül hatástalanította a kísérleteiket. Az első félidőben a vendégeknek egyetlen értékelhető támadása volt, amiből gól is született, a bíró viszont úgy látta, hogy Joaquin lesen állt.

A fordulás után is fegyelmezetten védekeztek Helgueráék, és a 70. percben meglepetésre megszerezték a vezetést: egy jobb oldali támadás végén a középen érkező Villa közelről bevette a Valdes kapuját. A katalánok hátrányban egy pár percre megzavarodtak, de a vendégek nem tudták kihasználni a lehetőséget, és a hátralévő negyed órára teljesen beszorultak.

Már jócskán a ráadás perceiben belőtte az oly fontos gólt a Barca, és még minden esélye meg van arra, hogy az idegenbeli visszavágón kiharcolja a kupadöntőbe jutást. Az akár sorsdöntő találatot Xavi szerezte a 94. percben: Eto’o lövését még hárította Hildebrand, de a kipattanó pont a középpályás elé pattant, aki 15 méterről nem hibázott.

Spanyol Király Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
FC Barcelona-FC Valencia 1-1
Gól: Villa (70.) illetve Xavi (94.)

Csütörtök:
Getafe-Racing Santander 21 ó
A visszavágókat március 19-én és 20-án rendezik.

FA Kupa, nyolcaddöntő, megismételt mérkőzés:
Middlesbrough-Sheffield United (II. oszt.) 1-0 – hosszabbítás után

Francia Ligakupa, elődöntő:
Paris Saint-Germain – Auxerre 3-2
Le Mans-Lens 4-5 – hosszabbítás után
A finálét március 29-én rendezik Párizsban.

Ribéry döntött a müncheni derbin

A Német Kupa negyeddöntőjében csapott össze a Bundesliga éllovasa, a Bayern München és a másodosztály hetedik helyén álló 1860 München. A rendkívülien feszült találkozón a rendes játékidőben nem született döntés, a ráadásban pedig a Ottmar Hitzfeld csapata emberhátrányban játszott, miután Luca Toni megkapta második sárgáját. A 111. percben az 1860 is megfogyatkozott: Schwarz a pályán kívül lökte fel Ribéryt. A francia nem sokkal később bosszút állt, hiszen Klose buktatásáért befújt tizenegyest másodszorra is bevágta. Az első kísérletnél bemozdultak a bayernesek.

Német Kupa, negyeddöntő:
Bayern München-TSV 1860 München(II. osztályú) 1-0 – h.u.
VfL Wolfsburg-Hamburger SV 2-1 – h.u.


Kedden játszották:

VfB Stuttgart-FC Carl Zeiss Jena (II.) 2-2, 11-esekkel: 4-5
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim (II.) 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik