Élet-Stílus

A Tatabánya búcsúzik az élvonaltól

A biztos kiesőnek tűnő, eddig öt pontot szerző Tatabánya - függetlenül az elért helyezésétől - nem indul a labdarúgó NB I 2008/2009-es szezonjában.

A Tatabánya élvonalbeli búcsúja eddig csak valószínűsíthető volt, most viszont már biztosra vehető miután a futballcsapatot működtető Sziget Foci Szolgáltató Kft. a 2008/2009-es szezonra nem nyújtott be licenckérelmet, ám méltányossági okokból arra kéri a szövetséget (MLSZ), hogy a hátralévő hét hazai mérkőzését a Szőnyi út helyett otthon rendezhesse.

Mint ismert: a csapat azért kényszerült költözésre, mert nincs villanyvilágítás saját pályáján. Török József ügyvezető az MLSZ-nek postázott – teljes terjedelmében itt olvasható – levelében azt írja: a tatabányai stadion világítást leszámítva kifogástalan játéktérrel, biztonságos nézőtérrel, kulturált kiszolgáló helyiségekkel rendelkezik. Ugyanakkor a BVSC-pálya kizárólag abban felel meg a feltételeknek, hogy van világítás, különben lepusztult állapotban van, „egész egyszerűen méltatlan valamennyi élvonalbeli csapat számára.”

Búcsúznak a tatabányaiak (tatabanyafc.hu)

Búcsúznak a játékosok (tatabanyafc.hu)

A Tatabánya régóta nehéz helyzetben van, „forráshiány miatt” nyáron az is kétséges volt, egyáltalán tudja-e vállalni az élvonalbeli indulás feltételeit. A kameruni Dorge Rostand eladásával – a csatárt a bajnok DVSC vette meg – azonban átmenetileg helyrázódott a klub.

A bajnokságban viszont egymást érték a kudarcok, a csapat kiesőhelyen szerénykedik a tabellán, miután 16 forduló alatt mindössze öt pontot gyűjtött – a mérlege 1 győzelem, 2 döntetlen és 13 vereség. A Tatabánya télen eladta a piacképes játékosait, és ezzel eleve lemondott a bennmaradásról.

A „Bányász” mellett az FC Sopron is „kiszállt” – hivatalosan kizárták a klubot -, a tavaszi meccseit már nem is játssza le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik