Élet-Stílus

A kupaspecialista megtréfálta a Chelsea-t

Az angol Ligakupa döntőjében Drogba szabadrúgásgóljával a címvédő szerezte meg a vezetést, de a Tottenham Hotspur végül a hosszabbításban megnyerte első trófeáját 1999 óta. Angliában is folytatta hihetetlen sorozatát az októberben érkező Juande Ramos.

A spanyol mester a Sevillával kétszer nyert UEFA-kupát, az Európai Szuperkupát is bezsebelte, akárcsak a spanyol kupát. A Tottenham vezetői azért is szerződtették le Martin Jol helyére, mert Juande Ramos legutóbbi öt kupadöntőjét egytől-egyig megnyerte. A spanyol tréner sorozata az angol Ligakupa döntőjében sem szakadt meg, a Hotspur teljesen megérdemelten verte az előzetesen esélyesebbnek kikiáltott Chelseat.

A mérkőzést jobban kezdte Ramos csapata, és már 20 másodperc elteltével vezethetett volna, ha Beletti hibája után Terry nem tisztáz az utolsó pillanatban Keane elől. A folytatásban is sokkal veszélyesebben futballoztak Berbatovék, előbb Chimbonda majd a bolgár is megszerezhette volna a vezetést.

Gól a semmiből

Az addig meglepően visszafogott városi rivális a félidő hajrájában egy remek Drogba-szabadrúgással előnybe került. Az elefántcsontparti támadó 23 méterről csavart a kapu bal sarkába. A találatnál rosszul helyezkedett Paul Robinson, akit Ramos hosszú idő után először a csütörtöki UEFA-meccsen jelölt a kezdőbe.

Cech sorsdöntő hibája (AFP)

Cech sorsdöntő hibája (AFP)

A bekapott gól nem sokkolta a Tottenham játékosait, Berbatovék továbbra is mentek előre, de a szünetig már nem volt igazán komoly helyzetük.

A második játékrész felénél a Lennont szerelni igyekvő Bridge egyértelmű kezezése után a büntetőpontra mutatott a játékvezető, miután konzultált a partjelzőjével. Berbatov okosan megvárta, míg Cech elmozdult a bal sarokra, majd higgadtan az üresen tátongó kapuba passzolt. A sokkal aktívabb Hotspur megérdemelten egyenlített, és percekkel később Chimbonda helyzeténél csak a cseh kapuson múlt, hogy nem szerezte meg második gólját.

Cech hibája döntött

A rendes játékidő nem hozott döntést, következhetett a hosszabbítás, és szinte rögtön egy ritka Cech-hiba. A Chelsea kapusa rosszul mozdult ki Jenas beívelésére, a labdát pont Woodgate fejére paskolta, ahonnan az a kapuba pattogott.

A hátralévő percekben tíz emberrel támadott a címvédő, de nem sikerült bepréselni az egyenlítő találatot, és a Tottenham története során negyedik (1971, 1973, 1999, 2008) alkalommal megnyerte a Ligakupát.

Angol Ligakupa, döntő:
Tottenham Hotspur-Chelsea 2-1 (0-1, 1-1, 2-1)
Gól: Berbatov (70., 11-esből), Woodgate (94.), illetve Drogba (39.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik