Élet-Stílus

A mellényeket ellenőrzik a rendőrök

Fokozott közúti ellenőrzések kezdődtek a halálos balesetek csökkentése érdekében Borsodban. A rendőrök a láthatósági mellény és a világító berendezések használatát vizsgálják.

Idén eddig már hét halálos baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az elmúlt évben ez a szám öt volt. A negatív tendenciát a megyei rendőr-főkapitányság a láthatósági eszközök, valamint a világító berendezések használatának fokozott, állandó ellenőrzésével és szankcionálásával szeretné megállítani.

Az eddig megtörtént hét halálos közlekedési baleset során öt gyalogos vesztette életét. Egyikük sem viselt láthatósági mellényt, illetve fényvisszaverő eszközt, amelyek együtt és külön-külön is jelentősen csökkenthették volna a baleseti kockázatot.

Tavaly június 1-jétől lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok mellett a kerékpárosnak – amellett, hogy kerékpárját a jogszabályban meghatározott módon ki kell világítania – fényvisszaverő mellényt is viselnie kell. 2008. január 1-jétől pedig a lakott területen kívüli úttesten, leállósávban és útpadkán tartózkodó gyalogosnak éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok esetén szintén kötelező a fényvisszaverő mellény vagy ruházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik