Élet-Stílus

A címvédő győzelmével indult a futballtavasz

Nezen lendült játékba, végül aztán simán, három góllal nyert a címvédő Debrecen a Diósgyőr ellen a labdarúgó Soproni Liga tavaszi idényének első találkozóján.

Az év első magyar bajnoki mérkőzése rendkívül alacsony színvonalú futballt hozott, főleg az első félidő volt csapnivaló, egy veszélyes Czvitkovics-lövéstől és Köteles bravúros védésétől eltekintve gyakorlatilag semmi sem történt.

A szünet után egyre markánsabbá vált a házigazda Debrecen fölénye, de a címvédő csak a 69. percben tudta először bevenni a viszonylag jól védekező – mondjuk, amellett mást nem is nagyon csináló – diósgyőriek kapuját. Bernáth jobboldali beadása után a nem sokkal korábban csereként beálló Kerekes érkezett, és közelről, hat méterről a kapu bal oldalába lőtt.

A birkózásból a Loki került ki győztesen (MTI)

A birkózásból a Loki került ki győztesen (MTI)

A gól után már felszabadultan játszott a hazai csapat, ennek következtében helyzeteket alakított ki, és növelte is az előnyét. A 75. percben Czvitkovics passzából Kiss Zoltán lőtt 13 méterről a kapu közepébe. A középpályás könnyen a második gólját is megszerezhette volna, ha jobban összpontosít, ám nagy helyzetben a bal kapufa mellé gurított. Helyette Kerekes duplázott a 93. percben: a csatár mellel maga elé tette a labdát, majd higgadtan emelte át a kimozduló Köteles kapust.

Második félideji játékával a Debrecen győzelme még ilyen arányban is megérdemelt, és jelenleg két pont a hátránya az MTK-val szemben. Az őszi bajnok, listavezető kék-fehérek csak hétfőn lépnek pályára, a Fehérvár vendégei lesznek.

600-an mehetnek a Szőnyi útra

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi döntését felülvizsgálva mintegy 600 nézőt beenged a szombati Tatabánya-Vasas mérkőzésre a Szőnyi úti stadionba. A magyar szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja szerint a rendőrség az MLSZ határozott kérésére változtatta meg álláspontját, ami úgy szólt, hogy csak nézők nélkül járul hozzá a meccs megrendezéséhez. Az új határozat szerint a pályaválasztó Tatabányát 100, a vendég Vasast 500 szurkoló biztathatja a helyszínen. A tatabányaiaknak azért kell hazai meccseikre elköltözniük saját stadionjukból, mert ott nincs világítás, s a klub a Szőnyi út mellett döntött.

Soproni Liga, 16. forduló:

DVSC-TEVA – DVTK-Borsodi 3-0 (0-0)

Gól: Kerekes (69., 93.), Kiss Z. (75.)

Szombati program:

Győri ETO FC-Nyíregyháza, 14:00

Újpest FC-BFC Siófok, 15:00

FC Tatabánya-Vasas, 16:00

Budapest Honvéd-REAC, 16:00

Paksi FC-ZTE FC, 16:00

Hétfői program:

Fehérvár FC-MTK Budapest, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik