Élet-Stílus

Alonso kaphatja a legtöbbet

Fernando Alonso lesz a legjobban kereső F1-es pilóta a 2008-as évadban. A Renault-hoz visszatérő pilóta még a tavalyi világbajnoknál is többet fog besöpörni. Az istálló első embere egy interjúban eközben az egekig magasztalta a kétszeres bajnokot.

A SportPro magazin összeállítása szerint Fernando Alonso lehet a 2008-as évad legjobban fizetett pilótája. A kétszeres világbajnok spanyolnak ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy nem él szerződése azon záradékával, amely engedélyezi számára, hogy a következő szezon előtt elhagyja a csapatot. Magyarán, ha a 2009-es évre is marad, idén mindenkinél többet kaszálhat – írja a vezess.hu.

Fernando Alonso és menedzsere, Louis Garcia Abad 46 millió dollárt (8 milliárd forint) tudna így kisajtolni a Renault-ból, ami pontosan 1 millió dollárral több, mint amit Kimi Räikkönen keres a Ferrari volánja mögött.

Hibátlan Alonso?

Az istálló első embere, Flavio Briatore eközben a Sport Bildnek adott interjúban a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel hasonlította össze Alonsót. “A legtöbb pilóta képtelen a kocsiból kihozni a maximális teljesítményt. Fernando azonban más, ő minden egyes körben százszázalékon teljesít, akárcsak egykoron Michael Schumacher.”

A kétszeres világbajnok és a csapatfőnök (vezess.hu)

A kétszeres világbajnok és a csapatfőnök (vezess.hu)

Briatore szerint ha a kocsi nem teljesít jól, akkor csak a mérnőkök hibája lehet. “Fernando képtelen hibázni. Nekünk kell újra és újra feljebb tenni a lécét, mert ő minden akadályt leküzd. A csapat összes munkatársa számára ő az élő példa” – tette hozzá az olasz csapat első embere. Briatore akkor lenne elégedett, ha a március 16-ai szezonnyitón a pódiumon végezne a pártfogoltja.

A McLarennél nem érezte jól magát

A spanyol pilóta a nem túl sikeres tavalyi szezon után tért vissza egykori csapatához, amellyel 2005-ben és 2006-ban is a pontverseny élén végzett. Briatore elmondása szerint már a tavalyi melbourne-i futam után szóba került, hogy Alonso ismét a Renault-hoz szerződik.

“A McLarennél úgy érezte, hogy világbajnok létére a csapat Hamiltont támogatja. A pilóták akkor teljesítenek a legjobban, ha biztonságban érzik magukat. Ezt tartom jelenleg a legfontosabb feladatomnak” mondta Briatore. Feltehetően ezért is kínáltak csillagászati összeget Alonsóért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik