Élet-Stílus

Januárban több mint száz sportolót ellenőrzött a MACS

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) a pekingi olimpia évének első hónapjában összesen 113 mintavételt végzett el. A doppingellenőrzések minden esetben rendben lezajlottak, a minták kiértékelése viszont még folyamatban van.

A 113 januári mintavételből 94-et idehaza, további 19-et pedig külföldön végeztek el a MACS szakemberei. A legtöbb vizsgálatra a súlyemelők körében került sor (39), de a vívók (28), a birkózók (12) és az ökölvívók (9) közül is többeket ellenőriztek.

A mintavétel minden esetben rendben lezajlott – tájékoztatta a FigyelőNetet dr. Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója, aki ehhez hozzátette: az analízis még folyamatban van, ám amennyiben lesz pozitív minta – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – azonnal a nyilvánosság tudomására hozzák.

Tiszeker Ágnes megjegyezte: Kovács Ágnes sajnálatos, egyben nagy vihart kiváltott esete óta sokkal felkészültebbek, fegyelmezettebbek a sportolók a doppingellenőrzéseket illetően.

Tiszeker Ágnes (MTI)

Tiszeker Ágnes (MTI)

Továbbá elmondta, a magyar állam – pontosabban a sport szakállamtitkárság – a tavalyi 800 helyett idén, a pekingi olimpia évében 1300 mintavételt rendelt meg a MACS-tól, ugyanakkor további ellenőrzéseket a sportszervezetek is rendelhetnek, és természetesen a külföldi partnerek, elsősorban a WADA is adhat megbízatást a Magyar Antidopping Csoportnak, amely a 2007-es évben összesen 2999 esetben végzett doppingellenőrzést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik