Élet-Stílus

A kémkedésért kizárás jár

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke kijelentette, ha kémkedés miatt még egyszer lebukik egy Forma-1-es csapat, egyből kizárják.

“Nem leszünk tekintettel arra, kiről van szó, a kizárás lesz a büntetés. Sokan meglepődtek azon, hogy 100 millió dolláros büntetéssel sújtottuk a McLarent, de az még többe kerül majd, ha a vétkest kizárjuk a vb-sorozatból. Meg kell akadályozni az információk titkos áramlásását” – szögezte le Mosley.

McLaren-Mercedest tavaly kizárták a konstruktőri versenyből, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott, mert Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a wokingiak menesztett vezető mérnökének, a McLaren pedig – az FIA álláspontja szerint – felhasználta az információkat.

Max Mosley bekeményít (motoradictos.com)

Max Mosley bekeményít (motoradictos.com)

Később a Renault is kémügybe keveredett. A francia istálló el is ismerte, hogy hozzájutott néhány titkos információhoz a rivális McLaren-Mercedes fejlesztési terveiből, ugyanakkor azt állította, hogy ezeket nem használta fel. Kellő bizonyítékok hiányában a Renault végül is megúszta büntetés nélkül.

Pedrosa a kezét törte

Eltörte a kezét a spanyol Dani Pedrosa, a MotoGP tavalyi ezüstérmese. A 22 éves versenyző szepangi edzése során hatalmasat bukott, s az esést a jobb keze bánta. A motor lángra kapott, de a pilótának más baja nem esett. Az, hogy Pedrosa mikor térhet vissza a pályára, egyelőre bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik