Élet-Stílus

Patriots-Giants a Super Bowlért

A szezonban 18. mérkőzését is megnyerte a New England Patriots együttese, ezzel bejutott az NFL nagydöntőjébe, ellenfele az esélyesebb Green Bay Packerst drámai csatában legyűrő New York Giants lesz a február 3-án Super Bowlban.

A hazai pályán fellépő “hazafiak” az Amerikai főcsoport (AFC) döntőjében papírformának megfelelően legyőzték a sérülésektől tizedelt San Diego Chargerst, melyben az irányító Philip Rivers fájos térddel játszott, a gárda szupersztárja, a LaDainian Tomlinson viszont szinte végig a kispadon ücsörgött.

A vendégek ennek ellenére több alkalommal is közel kerültek az ellenfél célterületéhez, de egyetlen touchdownt sem tudtak szerezni, négy mezőnygóllal “hozták” a pontjaikat.

A New England támadójátéka sem működött olyan flottul, ahogy azt az alapszakaszban megszokhattuk: Tom Brady például háromszor is eladta a labdát, kétszer a földbe is döngölték a védők, ám két TD-passzt még így, formán kívül is összehozott.

Tom Brady nem játszott jól, de a csapata így is nyert (Getty)

Tom Brady nem játszott jól, de a csapata így is nyert (Getty)

A New England legjobbja egyébként ezúttal Laurence Maroney volt, a 22 éves running back nagyon aktív volt: 25-szor vállalkozott futásra és 122 yardot tett meg a tojáslabdával, nem mellékesen: egy touchdown is fűződik a nevéhez.

A New England 21-12–re nyerte az AFC-döntőt, ekképp az elmúlt nyolc esztendőben negyedszer jutott el a Super Bowlig.

A szezonban 18-0-val álló Pats’ a nagydöntőben az alapszakaszban egyszer már legyőzött (38-35) New York Giantsszel találkozik. Az „óriások” a Nemzeti konferencia (NFC) fináléjában drámai izgalmak közepette, hosszabbírás után nyertek az esélyesebbnek tartott Green Bay Packers ellen.

Minden idők egyik leghidegebb NFL-meccslt nyerte meg a Giants (AP)

Minden idők egyik leghidegebb NFL-meccsét nyerte meg a Giants (AP)



A mínusz 18 Celsius-fokos (!) hidegben lejátszott találkozó 20-20-as döntetlennel ért véget úgy, hogy a vendég Giants két közeli (36 és 43 yardos) mezőnygólkísérletet is kihagyott Lawrence Tynes révén. A hosszabbításban a hazaiak irányító legendája, Brett Favre eladta a labdát, s Tynes 47 yardról már nem hibázott. A Green Bay kiesése után nagy kérdés, hogy folytatja-e pályafutását Favre, aki a liga történetének legtöbb touchdown-átadását és a legtöbb passzolt yardot jegyzi.

A sorban a 42. Super Bowlt, az AFC és az NFC bajnokának összecsapását február 3-án rendezik meg Arizonában.

NFL, konferenciadöntők:
New England Patriots-San Diego Chargers 21-12
Green Bay Packers-New York Giants 20-23, h.u.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik