Élet-Stílus

Australian Open: Sarapova nagy formában

Marija Sarapova valósággal legázolta ellenfelét az Australian Open női nyolcaddöntőjében, és készülhet a Justine Henin elleni álommérkőzésre. A férfiaknál Nyikolaj Davigyenko, Richard Gasquet, valamint David Nalbandian búcsúja jelentett meglepetést vasánap a melbourne-i Grand Slam-viadalon.

Már a negyeddöntőben „összejön” a tavalyi WTA-vb döntőjének visszavágója. Az Australian Open nyolcaddöntőjében ugyanis Marija Sarapova és a Madridban győztes Justine Henin is magabiztosan jutott tovább.

Az orosz nem ismert kegyelmet, valósággal lesöpörte a pályáról honfitársát, Jelena Gyementyijevát. A 20 éves klasszis 18 nyerőütést vágott be, eközben pedig hét bréklehetőségéből hatszor elvette ellenfele adogatását – az eredmény 62 perc alatt 6:2, 6:0-s, már-már megalázó Sarapova-győzelem.

Viszláz Jelena (Getty)

Viszláz Jelena (Getty)

A világelső Henin is könnyedén vette az újabb akadályt, mindössze négy gémet engedett át a tajvani Hszie Szu-vejnek. „Nagyon várom már a következő, Justine elleni találkozót. Nagyon kemény mérkőzést játszottunk tavaly Madridban, vélhetően hasonlóan izgalmas lesz a mostani csatánk is. Henin igazán nagy játékos, de természetesen azon leszek, hogy legyőzzem” – magyarázta Sarapova, aki hat vereség mellett eddig csak kétszer tudta megverni a belga riválisát, Madidban három játszmában, 5:7, 7:5, 6:3-ra kapott ki tőle.

Jelena Jankovics és a címvédő Serena Williams szintén érdekelt lesz a negyeddöntőben, ráadásul ott majd egymással kerülnek szembe. Az amerikai vasárnap Nicole Vaidisovát fektette két vállra (6:3, 6:4), a szerb hölgy pedig az Amelie Mauresmót verő Casey Dellacqua-t búcsúztatta egy szoros és egy meglehetősen sima játszmában.

Jo-Wilfried Tsonga: boldogságtól ordítani (Getty)

Jo-Wilfried Tsonga: boldogságtól ordítani (Getty)

A férfiaknál Nyikolaj Davigyenko, Richard Gasquet, valamint David Nalbandian búcsúja jelentett meglepetést vasánap a melbourne-i Grand Slam-viadalon. A negyedik helyen kiemelt oroszt, továbbá a nyolcadikként rangsorolt franciát is honfitársa búcsúztatta a nyolc közé jutásért vívott találkozón. Davigyenkót három szettben verte (és ebből amúgy csak az első volt szoros) Mihail Juznyij, míg Gasquet-vel a meglepetésember, Jo-Wilfried Tsonga babált ki.

„Nehéz egy barát ellen játszani. Persze erre azt szoktuk mondani, rendben, barátok vagyunk, de ha pályán találkozunk, megpróbáljuk legyőzni a másikat. Most én jártam sikerrel” – pihegte boldogan Tsonga, aki legközelebb majd Juzsnyijjal néz farkasszemet.

Rafael Nadalellenfelét, saját adogatásai során pedig kilenc ászt is bevágott, ám emellett túl sokat hibázott: 76 ki nem kényszeríttet hibát követett el. A továbbjutó finn játékos Nadalla a vártnál is simábban ment tovább, ugyanis a spanyol 6:4, 6:0-s vezetésénél Paul-Henri Mathieu nem bírta tovább, lábsérülésére hivatkozva feladta a meccsüket. Az Andy Roddickot legyőző Philipp Kohlschreiber számára Jarkko Nieminen már túl nagy falat volt. A német teniszező ugyan hétszer lebrékeltel találkozik a negyeddöntőben.

Ott David Nalbandian már nyolcaddöntőben sem lesz érdekelt, a 10. helyen kiemelt argentin ugyanis a 3. fordulóban kikapott Juan Carlos Ferrerótól – méghozzá simán. „Megpróbáltam olyan agresszíven játszani, mint régen, amikor világelső voltam” – így a spanyol játékos.

Szávayék hétfőn folytatják

Szávay Ágnes az indiai Leander Paes oldalán magyar idő szerint hétfőn reggel lép pályára az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyespárosának nyolcaddöntőjében. A magyar-indiai duó a 6. helyen kiemelt Csia Csüng-csuang, Jonathan Erlich tajvani-izraeli kettőssel csap össze. (MTI)

Australian Open, Melbourne
Férfi egyes, 3. forduló:
Ferrer (spanyol, 5.)-Spadea (amerikai) 6:3, 6:3, 6:2
Ferrero (spanyol, 22.)-Nalbandian (argentin, 10.) 6:1, 6:2, 6:3

Nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Mathieu (francia, 23.) 6:4, 3:0 – feladta
Juzsnij (orosz, 14.)-Davigyenko (orosz, 4.) 7:6, 6:3, 6:1
Tsonga (francia)-Gasquet (francia, 8.) 6:2, 6:7, 7:6, 6:3
Nieminen (finn, 24.)-Kohlschreiber (német, 29.) 3:6, 7:6, 7:6, 6:3

Női egyes, 3. forduló:
Hantuchova (szlovák, 9.)-Ruano Pascual (spanyol) 6:2, 6:3
Petrova (orosz, 14.)-Makarova (orosz) 6:1, 7:6
Domachowska (lengyel)-Li (Li, kínai, 24.) 2:6, 6:2, 6:4
Wozniacki (dán)-Lisicki (német) 4:6, 6:4, 6:3

Nyolcaddöntő:
Henin (belga, 1.)-Hszie (Hsieh, tajvani) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz, 5.)-Gyementyjeva (orosz, 11.) 6:2, 6:0
S. Williams (amerikai, 7.)-Vaidisova (cseh, 12.) 6:3, 6:4
Jankovics (szeb, 3.)-Dellacqua (ausztrál) 7:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik