Élet-Stílus

Czink is búcsúzott Melbourne-ben

Az Australian Open selejtezőjében indult három magyar közül az utolsóként állva maradt Czink Melinda is elbúcsúzott a kvalifikáció második körében. Az egyetlen magyar főtáblás, Szávay Ágnes egy orosz hölgy ellen kezd Melbourne-ben.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Czink Melinda a selejtező első körében az ausztrál Trudi Musgrave-et legyőzte, a második fordulóban azonban már vesztesen hagyta el a pályát a világranglistán 123., a kvalifikációban 12. kiemelt magyar hölgy.

Az első szettet rövidítésben ugyan megnyerte a német Sabine Lisickivel (195.) szemben, ugyanakkor a folytatásban már alárendelt szerepet játszott, könnyen megadta magát.

A második játszmát nullára bukta el, és az utolsó, döntő szettben is csak két gém megnyerésére futotta az erejéből. A melbourne-i Grand Slam-viadal selejtezőjében három magyar indult, és közülük Arn Gréta, valamint Nagy Kyra már az első fordulóban elbúcsúzott.

Czink is búcsúzott Melbourne-ben 1

Czink Melinda sem járt szerencsével (wtnphotos.com)


Czink veresége ekképp azt is jelenti, hogy az Australian Open főtábláján egyetlen magyar játékos szerepel, a világranglistán 20. Szávay Ágnes, aki majd Jekatyerina Makarovával találkozik az első fordulóban. A magyar tehetség korábban még nem játszott az orosz hölggyel, aki a 110. helyen áll jelenleg a világranglistán. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblás küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik