Élet-Stílus

Nistelrooy a Madridból vonulhat vissza

Szerződést hosszabbított 2010-ig a Real Madriddal Ruud van Nistelrooy, a spanyol elitalakulat holland futballsztárja. A világ egyik legjobb befejező csatárja 34 éves koráig biztosan marad a királyi gárdánál, és elképzelhető, hogy Madridból vonul vissza.

A holland támadó korábbi szerződése a 2007/2008-as szezon végén lejárt volna, de a madridi vezetők hosszú távon terveztek a csapat legeredményesebb gólszerzőjével. Lapjelentések szerint már hetek óta egyeztettek a felek az új kontraktus részleteiről, Nistelrooy ügynöke a hét elején Madridba is utazott. A szerda délután aláírt megállapodásról egyelőre nem szivárogtak ki részletek.

34 évesen visszavonul a gólzsák?

Nistelrooy a tavalyi szezon elején érkezett 15 millió euróért a Manchester Unitedből, és pillanatok alatt beilleszkedett a Real Madridban. Első szezonjában 46 meccsen 33 gólt szerzett (25 a bajnokságban, 2 a kupában és 6 a BL-ben), és oroszlánrészt vállalt a királyi gárda bajnoki diadalából. A 2007/2008-es idényben is messze csapata legeredményesebb játékosa 25 mérkőzésen lőtt 15 találatával.





A szerdán megkötött szerződése lejártakor 34 éves lesz Nistelrooy. Elképzelhető, hogy meghosszabbítja ezen felül is a kontraktusát, de a klub weblapján megjelent közlemény nem ezt sugallja. „A játékos 2009/2010-es szezon végéig a Real Madrid játékosa, és nagy valószínűséggel ekkor fogja befejezni a pályafutását.”

Puyol a társakat védte

A Real hazai riválisánál továbbra áll a bál. Ronaldinho és Deco helyzete egyre bizonytalanabb, a katalán sajtó nem kíméli a két sztárt, akinek óriási szerepe volt abban, hogy a Barcelona az elmúlt években két bajnokságot és egy BL-t nyert. A brazil és portugál klasszis kisebb sérülés miatt a kispadra sem ült le a Sevilla elleni kupaderbin.





A spanyol sajtóban több helyen megjelentek olyan vélemények, hogy a két hullámvölgyben lévő klasszis teljesen egészséges, csak nem akarták magukat kitenni az egyre keményebb kritikáknak. A katalánok csapatkapitánya, Carlos Puyol azonban védelmébe vette két társát a Sevilla elleni 1-1-re végződő találkozót követően.

„Óriási tiszteletlenség megkérdőjelezni a szavukat, mind a ketten szívesen játszottak volna, ha nem sérültek. Beszéltem velük, és én hiszek nekik” – nyilatkozta felháborodottan a védőjátékos. Ronaldinho a 2008-as évben még egyszer sem lépett pályára, Decót pedig rengeteg kritika érte az El Clasicón mutatott teljesítménye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik