Élet-Stílus

A Real nyerte a klasszikus rangadót

A listavezető Real Madrid nyerte a 155. El Clasicót: a fővárosaik Julio Baptista góljával nyertek a nagy rivális Barcelona otthonában, és így már hét ponttal vezetik a tabellát.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az előzetes hírekkel szemben Henry csak a kispadon kapott helyet, míg Deco, valamint Ronaldinho bekerült a kezdőbe a hazai oldalon, a vendégként fellépő Realból viszont hiányzott Guti – a padon azért ott volt a középpályás.

Az első néhány perc birkózással telt, majd Van Nistelrooy lőtt a jobb kapufa mellé, igaz, les állás miatt hiába is talált volna be. Négy perccel később újra izgulhatott a Cam Nou népes, mintegy százezres közönsége: Sneijder szabadrúgása után Pepe fejelt közelről kapura, csak éppen a legjobb helyen álló Valdés kezébe.

Átellenben Eto’o lövésébe feküdt bele Sergio Ramos. Aztán sokáig semmi. A Barcelona az első félóra végén melegedett bele, fölénybe került és helyzetei is adódtak. Casillas előbb Eto’o, majd Iniesta elől is tisztázott „meleg helyzetben”, és Xavi lövését is biztosan fogta.

A Real kapusán Ronaldinho sem tudott kifogni, sőt Casillas nem csak a brazil karmester lövését védte bravúrral, de még Deco – sípszó utáni – ismétlését is hárította. Levegőben lógott a gól, csakhogy nem a madridiak, hanem a hazaiak hálója zörrent meg. A 35. percben Julio Baptista kényszerítőzött Van Nistelrooyjal, a holland csatár egyből visszajátszott a brazil elé, aki 15 méterről, jobb külsővel a bal felsőbe küldte a labdát. A félidőt Robinho lövése, Valdés védése zárta le.


A Real nyerte a klasszikus rangadót 1

Julio Baptista döntött (AP)


A szünet után előbb Eto’o lőtt mellé, majd Iniesta kísérletét hatástalanította Casillas. Fölényben játszott a Barcelona, többet birtokolta a labdát, de az esetek nagy többségében ötlettelenül szövögette a támadásait. Ezzel szemben a Real labdaszerzés után igyekezett gyors kontrákat vezetni. S ezekben rendre ott volt a gólveszély. Sergio Ramos lövésénél Valdésnek kellett védenie, kisvártatva pedig Van Nistelrooy került helyzetbe, de keresztbe lőtte a labdát, ezután Sneijder tüzelt a jobb felső fölé szabadrúgásból.

Az utolsó negyedórát Ronaldinho lövése nyitotta meg, átellenben Sneijder tesztelte újra Valdést. A hajrát alaposan megnyomta a Barcelona, ugyanakkor csak helyzetekig jutott, gólt nem sikerült szereznie. Ugyanis Dos Santos megpattanó lövése nem sokkal, de elkerülte a kaput, Xavi és Krkic próbálkozásánál pedig Casillas állt a labda útjába, Touré, valamint Eto’o meg mellé trafált. Az utolsó szó a bajnok és listavezető Realé volt: Nistelrooy lövésébe belelépett Abidal, a lábáról a kapu felé pattant a labda, de Valdés résen volt.


A Real nyerte a klasszikus rangadót 2

Öröm és bánat (AP)


A madridiak fegyelmezett, érett játékuknak és lelkesedésüknek (előfordult, hogy Nistelrooy a jobb hátvéd posztján védekezett) köszönhetően megérdemelten nyerték meg a 155. El Clasicót. A Real 68. alkalommal verte meg a Barcelonát, s a 2003/2004-es évadban aratott győzelmét követően nyert újra a Camp Nouban. A mostani sikerével a királyi alakulat hét potra növelte előnyét a tabella élén. Ami a vesztes felet illeti: véget ért a Barcelona hosszú veretlenségi sorozata. Ezt megelőzően – bajnoki mérkőzésen – utoljára 2006 február 5-én kapott ki a katalán csapat a Camp Nouban, ott ahol vasárnap estig még százszázalékos volt a most futó szezonban.

A kisebbik barcelonai csapat legyőzte madridi ellenfelét a 17. fordulóban. Az Espanyol idegenben verte a meccset kilenc emberrel befejező Atléticót, és így feljött a harmadik helyre. Győzött a Deportivo is, a galíciai gárda öt nyeretlenül megvívott mérkőzés után 1-0-ra nyert a Levante otthonában. A Villarreal pedig egy gyors gólváltásnak köszönhetően megosztozott a pontokon a Huelvával.

Primera División, 17. forduló:
FC Barcelona-Real Madrid 0-1 (0-1)
Gól:
Baptista (35.)
Barcelona: Valdés – Puyol (Zambrotta, 77.), Marquez, G. Milito, Abidal – Xavi (Krkic, 82.), Touré, Deco (Dos Santos, 58.)- Iniesta, Eto’o, Ronaldinho
Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos (Torres, 88.), Cannavaro, Pepe, Heinze – Diarra, Julio Baptista – Sneijder (Gago, 79.), Raul, Robinho (Robben, 85.)- Van Nistelrooy

Atlético Madrid-Espanyol 1-2 (1-0)
Gól: Simao (37.), ill. Tamudo (53.), Luis Garcia (85.)
Kiállítva: Agüero (25.), Pernia (55., mindkettő Atlético)

Levante-Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
Gól:
Sergio (85., 11-esből)

Osasuna-Real Mallorca 3-1 (1-0)
Gól:
Font (9.), Plasil (47.), Viana (94.), ill. Güiza (49.)

Valladolid-Real Betis 0-0

Villarreal-Recreativo Huelva 1-1 (1-1)
Gól:
Nihat (39.), ill. Camunas (38.)

Athletic Bilbao-Real Murcia 1-1 (1-0)
Gól:
Koikili (45.), ill. Baiano (54., 11-esből)

Szombaton játszották:
Sevilla-Santander 4-1
Almeria-Getafe 0-2
Zaragoza-Valencia 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik