Élet-Stílus

Tönkretették a Forma-1-et

Vezető Forma-1-es szakemberek szerint a 2008-ra bevezetett szabálymódosítások, technikai korlátozások a Forma-1 lényegét jelentékteleníthetik el.

A Forma-1-ben 2008-tól 10 évre befagyasztják a motorfejlesztéseket, és betiltják az elektronikus vezetői segédeszközök, így a kipörgésgátló és a rajtautomatika használatát is. Vezető Forma-1-es szereplők szerint ezzel a technikai újítások miatt a motorsport csúcsának számító F1 sokat veszít.

Az FIA elképzelése alapján a változtatások csökkentik majd a költségeket, látványosabbá tehetik a versenyeket, műszaki szempontból azonban az érintettek nem látják rózsásnak a helyzetet.


Tönkretették a Forma-1-et 1

Könnyebb lesz hibázni (vezess.hu)

„Az új szabályok olyan mértékben korlátoznak, hogy már nincs lehetőség forradalmi újításokra” – mondta a Ferrari főtervezője, Aldo Costa a német Die Weltnek.

A Ferrari fő versenymérnöke, Luca Baldisseri szerint „műszakilag tíz évet lép vissza” az F1, és a Honda csapatfőnöke, Ross Brawn is hasonlóan borulátó: „Az idény közepétől műszaki szempontból a Forma-1 csak egy üres kifejezés lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik