Élet-Stílus

Newcastle: távozik a vezetőedző

A Szarkák vezetősége megelégelte a csapat mélyrepülését, és az egyesület weblapján megjelent közlemény szerint közös megegyezéssel szerződést bontott Sam Allardyce vezetőedzővel. A klub egykori játékosa, Alan Shearer lehet az utódja.

Nyolc hónap után véget ért az 53 éves szakember regnálása a Newcastle Unitednél. A Premier League 11. helyén álló klub és a tréner közös megegyezéssel bontott szerződést. A Szarkákat 24 mérközésen irányító Allardyce természetesen csalódott volt: „Sajnálom, hogy elhagyom ezt a remek klubot, sok szerencsét kívánok nekik a szezon hátralévő részére.”

Angol lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Newcastle egykori csapatkapitánya, Alan Shearer örökli a posztot. Chris Mort, a klub első embere azonban sietett leszögezni, hogy egyelőre még nem neveztek ki senkit. A szombati Manchester United elleni bajnoki mérkőzésen a másodedző Nigel Pearson ül majd a kispadon.

Szerda délelőtt Allardyce egy sajtótájékoztatón ismertette a csapat terveit az átigazolási piacon. Akkor még semmi nem utalt arra, hogy néhány órán belül már nem ő lesz a Newcastle trénere.

Allardyce tavaly májusban vette a csapat irányítását, miután Glenn Roeder lemondott. Az idei szezonban szinte az első forduló óta óriási nyomás nehezedett rá, a sorsát pedig feltehetően az pecsételte meg, hogy az ünnepek alatt a Szarkák sorozatban háromszor kikaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik