Élet-Stílus

Hill: Hamilton világbajnok lesz

Damon Hill, volt Forma–1-es világbajnok brit pilóta teljesen biztos abban, hogy honfitársa, Lewis Hamilton sokat tanult a tavaly történtekből, és rövidesen elhódítja a vb-címet.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu


„A magam részéről biztos vagyok abban, hogy hamarosan világbajnok lesz, mert nagyon megerősödött. Újoncként kezdett tavaly, nem volt tapasztalata, és mégis csupán egy pont választotta el attól, hogy megnyerje a vb-címet. Ez óriási eredmény” – mondta Hill.

Hill továbbá elmondta, hogy 1994-ben, az utolsó futam előtt Michael Schumacher egy ponttal vezetett előtte, ám a szezonzáró viadalon a német autóversenyző – máig vitatott körülmények között – karambolozott vele, s ezzel az ölébe hullott a világbajnokság.


Hill: Hamilton világbajnok lesz 1

Hamarosan világbajnok lesz – állítja Damon Hill (BBC)


„Kemény lecke volt, ugyanakkor tanultam belőle, és két esztendővel később elértem pályafutásom legnagyobb sikerét. Hiszem, hogy Hamiltonnal is valami hasonló fog történni. Ez a fiú óriási tehetség.”

A vb tavalyi utolsó, brazíliai versenye előtt Hamilton (McLaren-Mercedes) négy ponttal vezetett csapattársa, a spanyol Fernando Alonso és héttel a finn Kimi Räikkönen (Ferrari) előtt. A brit pilóta végül csak hetedikként ért a célba, ezzel összességében eggyel kevesebb pontot gyűjtött, mint Räikkönen, aki így világbajnok lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik