Élet-Stílus

Szávay párosban döntős

Szávay Ágnes az orosz Dinara Szafina oldalán párosban bejutott a Gold Coast-i tenisztorna fináléjába, miután az elődöntőben a vártnál simábban verte az első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber zimbabwei–amerikai kettőst.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Szávay Ágnes egyesben korán, már az első fordulóban kiesett, ugyanakkor párosban – a tavaly egyesben és a duók versenyében is diadalmaskodó – orosz Dinara Szafina oldalán döntőt játszhat a Gold Coast-i női tornán.

A harmadikként rangsorolt magyar–orosz kettős az elődöntőben az első helyen kiemelt, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) által 2007-ben női páros világbajnoknak választott Cara Black, Liezel Huber zimbabwei–amerikai tandemet búcsúztatta – méghozzá simán.


Szávay párosban döntős 1

Párosban remekel idei első versenyén (szavayagi.hu)


Szávay Ágnesék az első szettben háromszor is elvették az ellenfél adogatását (ők egy szervajátékot hibáztak el), így 6:3-mal előnybe kerültek. A második játszmában még hatékonyabban teniszezett a magyar–orosz páros: újra háromszor brékelt, és eközben mindössze egy (!) gémet engedett ki a kezéből. Ekképp meglehetősen simán, alig több mint egy óra alatt, 6:3, 6:1-gyel kiharcolta a fináléba jutást a 175 ezer dollár összdíjazású keménypályás Gold Coast-i viadalon.

A Vasas tehetséges játékosa pályafutása során párosban eddig egy WTA-tornagyőzelmet aratott, a cseh Vladimira Uhlirova oldalán tavaly árilisban Budapesten diadalmaskodott. Most meglehet a második siker.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik