Élet-Stílus

Sydney-Hobart: árbóctörés miatt bukott a rekord

Eddig egyetlen hajónak sikerült csak egymás után háromszor nyerni a Sydney-Hobart vitorlásversenyen. Az újabb rekordot egy törött árbóc akadályozta meg.

A Mark Richards által vezényelt hajó néhány órával maradt el saját, 2005-ben felállított rekordjától, így 1 nap 21 óra 24 perc 10 másodperc alatt tette meg a két ausztrál város közötti 628 tengeri mérföldes távolságot.

A második helyezett Leopard csak 27 perc 23 másodperccel maradt el mögötte, miután az utolsó szakaszon 23 mérföldről 3 mérföldre csökkentette lemaradását. A harmadik helyen befutó Skandia még így is befoghatta volna őket, de sajnos árbócuk felső harmada letörött, és ezért estek vissza a verseny végén. A forstág és az egyik spreader közé szorult be a letört rész, így a hajó viharvitorlával, mindössze 5.9 csomós sebességgel haladt át a célvonalon. Törés nélkül valószínűleg övék lett volna a legjobb idő, de így elestek az ezért járó Tattersall kupától.



Sydney-Hobart: árbóctörés miatt bukott a rekord 1

A Quantum Racing a versenyen



Egymás után háromszor eddig csak egyetlen hajónak sikerült nyerni: a Morna 1946 és 1948 között szerezte meg az elsőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik