Élet-Stílus

Matthäus a bosnyák kispadon?

Lothar Matthäus lehet a bosnyák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Szerbiában már megtalálták a spanyol Javier Clemente utódját.

Bosznia-Hercegovina labdarúgó-szövetsége közölte, hogy a 46 éves német szakember mellett a horvát Zlatko Kranjcar és a szerb Dragoslav Stepovic is szerepel a jelöltek között.

Fuad Muzurovicot azért menesztették egy héttel ezelőtt, mert a döntéshozók álláspontja szerint a válogatott nem szerepelt a elvárásoknak megfelelően az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.


Matthäus a bosnyák kispadon? 1

ASz egyik jelölt a bosnyák kispadra (MTI)


A bosnyák csapat negyedik lett a C csoportban a görögök, a törökök és a norvégok mögött, illetve a moldovaiak, a magyarok és a máltaiak előtt.

Matthäus, aki korábban a magyar válogatottat irányította, az elmúlt szezonban az osztrák bajnok Red Bull Salzburgnál dolgozott Giovanni Trapattoni segítőjeként, júniusban azonban szerződést bontottak vele.

—-Kinevezték a szerb kapitányt—-

Miroslav Djukic lett a szerb labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A szerb szövetség (FSS) kétéves szerződést kötött a 41 éves szakemberrel, akit az idén az év edzőjévé választottak Szerbiában.

“A végrehajtó bizottság egyhangúan támogatta a kinevezését” – mondta Aleksanadar Boskovic, az FSS szóvivője, hozzátéve, hogy a megállapodás automatikusan meghosszabbodik további hat hónappal, amennyiben a válogatott kvalifikálja magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

Djukicot, aki korábban a Partizan Beograd vezetőedzője volt, a nyáron kedvelték meg igazán a szurkolók, ugyanis az U21-es szerb válogatottat Európa-bajnoki döntőig vezette.

A korábbi szakvezetőnek, a spanyol Javier Clementének a sikertelen Európa-bajnoki selejtezősorozat után kellett távoznia, mivel nem hosszabbították meg a szerződését. A szerb együttes a lengyel és portugál válogatott mögött harmadik lett a csoportjában, és ezzel lemaradt a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornáról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik