Élet-Stílus

Kirúgták Lothar Matthäust

Szerződést bontott Lothar Matthäusszal az osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának vezetősége.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


Az egyesület irányítói azzal indokolták a lépést, hogy “a felfogásbeli különbségek miatt a további közös, hosszú távú munka lehetetlenné vált”. A 46 éves német szakember, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az olasz Giovanni Trapattoni segítőjeként tevékenykedett a csapatnál, amely – soraiban Bodnár Lászlóval és Orosz Péterrel – idén toronymagasan megnyerte az osztrák pontvadászatot.

Német lapinformációk szerint a 46 éves tréner az egyesület vezetőségét kritizálta. Matthäus menedzsere erre így reagált: „Azért döntöttünk így, mert hamarosan indul a klub történetének legfontosabb idénye, és nem akartuk megzavarni a csapatot a felkészülésben.”


Kirúgták Lothar Matthäust 1

Még mint magyar kapitány (MTI)


Tény mindenesetre, hogy a szókimondó Matthäus nem igazán jött ki az olasz mesterrel: Trapattonival ellentétben a németnél nem a kőkemény védelmen van a hangsúly. Idő kérdése volt, hogy meddig bírja egymás mellett a két szakember, de a bejelentés mégis meglepő, hiszen a bajnoki cím bezsebelése után 1990 világbajnoka még azt hangoztatta, hogy jövőre is marad Salzburgban. „Sokat tanulhatok még egy olyan öreg rókától, mint Trapattoni.” – mondta Matthäus, de azért sietett hozzátenni, hogy hosszabb távon más tervei vannak.

A német edző a Rapid Wien kispadján debütált, majd néhány hónapig a Partizan Beogradot dirigálta. Tréner pályafutása során egyetlen egy alkalommal dolgozhatott 12 hónapnál többet – a magyar kispadon. Következett egy három hónapos brazíliai kiruccanás az Atletico Paranaens-hez, majd az 2006/2007-es szezon elején Salzburgba szerződött.

A klubvezetés egyelőre nem kívánja betölteni a Matthäus távozásával megüresedett posztot, Trapattoni pedig kijelentette, hogy kitölti a 2008-ig szóló szerződését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik