Élet-Stílus

NBA: Bryant újabb rekordja

Az NBA történetének legfiatalabb 20 ezer pontosaként Kobe Bryant kétéves kihagyás után mutatós teljesítménnyel tért vissza a New York-i Madison Square Gardenbe.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

A Lakers játékosa 39 pontot dobott a New York Knicks ellen.

A sajtótájékoztatón a Knicksért szorító Chris Rockkal és Spike Lee-vel vicces szópárbajt vívó Bryant az NBA történetének legfiatalabbjaként jutott el a jelentős mérföldkőig: 29 évesen és 122 naposan lépett túl a 20 ezren, míg korábbi kiváló elődei közül a legendás Wilt Chamberlain 29 évesen és 134 naposan, Michael Jordan pedig 29 esztendősen és 326 naposan tette ugyanezt.

A pontjai mellett 11 lepattanóval és 8 gólpasszal a tripla-duplához is közel járó Bryant a találkozó harmadik negyedének elején dobta a mérföldkőnek számító hárompontost, s jelenleg már 20 019 pontnál tart.
„Mindig is szerettem New Yorkban játszani. Tavaly eltiltásom miatt nem tudtam pályára lépni itt, jókora volt a hiányérzetem. A Madison Square Garden a kedvenc arénám, így kétszeres az örömöm.”

A meccs hajrájában a 25 pontos hátrányát egy egységre faragó New York lendületét természetesen az ünnepelt szakította meg az utolsó percben. Csapata végül 95-90-re győzött idegenben.

NBA, alapszakasz:
New York Knicks-Los Angeles Lakers 90-95
Detroit Pistons-Houston Rockets 94-82
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 96-105
Boston Celtics-Orlando Magic 103-91
Sacramento Kings-Denver Nuggets 105-106

Ajánlott videó

Olvasói sztorik