Élet-Stílus

Egy éven belül visszavonul Calzaghe

Friss sajtóértesülések szerint a júliusra tervezett időpontnál már korábban sor kerülhet Bernard Hopkins és Joe Calzaghe félnehézsúlyú szupermérkőzésére, a walesi ugyanis karrierje vége felé nem akarja sokáig húzni az időt.

Alighanem a december 7-ei személyes találkozás gyorsította fel az eseményeket a várva-várt Hopkins vs. Calzaghe találkozó körül. A két bokszlegenda a Mayweather-Hatton gála hivatalos mérlegelésén találkozott először személyesen, s a szócsata, no meg a villogó tekintet nem maradhatott el.

A háttérben folyó egyeztetések legkényesebb témája az időpont kérdése, Hopkins ugyanis júliusban, egy nyitott stadionban, Calzaghe viszont már tavasszal szeretne pontot tenni a rivalizálás végére.

Friss hírek szerint az utóbbi időpont lehet a befutó, a Boxingscene információi szerint ugyanis a két félnek sikerült szóban fele-fele arányú osztozkodásban megegyeznie, és a walesi határozott kérésére az áprilisi időpont is valószínűnek tűnik. A 35 éves nagyközépsúlyú ász a The Sunnak először beszélt visszavonulási terveiről, melyre 12 hónapon belül, két mérkőzés után szeretne sort keríteni.

“Még két összecsapáson kívánok részt venni, majd pedig szeretnék veretlen és vitathatatlan bajnokként visszavonulni. Boldog lennék, ha az egyiket Hopkins ellen, Las Vegasban tudhatnám le. Hatton és Mayweather találkozóján, a ring mellett ülve ráéreztem a kaszinóváros ízére, és szeretnék magam is Rickyhez hasonló bíztatásban részesülni” – mondta a veretlen bajnok.

Calzaghe-t a legutóbbi, Mikkel Kessler elleni meccsén háromszor annyian biztatták, mint a brit Hattont, és a fanatikus walesi rajongók alighanem bármelyik amerikai arénát vagy stadiont csurig töltetének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik