Élet-Stílus

Csalódott magyarok, csalódott franciák

A magyar és a házigazda francia válogatott egyaránt csalódott a női kézilabda-világbajnokság elbukott negyeddöntője miatt. A két gárda egymás ellen bizonyíthatja a szombat délben esedékes helyosztón, hogy ott van a helye a legjobbak között.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Németh András szövetségi kapitány alakulata úgy kapott ki 36-35-re a címvédő oroszoktól, hogy mindkét félidőben már komoly előnye volt, míg a rendező hét góllal is vezetett a románokkal szemben, ám drámai csatában, kétszeri hosszabbításban alulmaradt.

„Kérdés, mennyire lehet felrázni a lányokat egy 5-8. helyért zajló összecsapásra. Abból a szempontból örülök, hogy Franciaországgal játszunk, mert így legalább tízezer néző lesz a Bercy-csarnokban, és ez elég felemelő érzés. Ha meg tudjuk ismételni az oroszok elleni meccs legjobb 50 percét, akkor legyőzhetjük a franciákat” – nyilatkozta Németh András.

A magyar válogatott a legutóbbi két világbajnokságon ott volt a dobogón (2003: 2., 2005: 3.), most viszont legfeljebb csak ötödik lehet. Az ötödik helyen legutóbb 1999-ben zártak, 2001-ben pedig a hatodik helyet szerezték meg a magyar hölgyek, akik a vb-k történetében nyolcadikként csak egyszer, 1986-ban végeztek.


Csalódott magyarok, csalódott franciák 1

Nem bírtunk az oroszokkal (MTI/EPA)


Szabó Edina, a francia válogatott menedzsere – aki korábban a székesfehérvári Cornexi-Alcoa edzője volt, férje, Borsos Attila pedig a vb-ről közvetítő Sport TV szakkommentátora – az MTI érdeklődésére elmondta: annak ellenére bízik a jó, látványos csatában, hogy két fáradt, elkeseredett csapat találkozik majd szombaton 12:30-kor.

„Mind a két együttes kezében ott volt a lehetőség, hogy elődöntős legyen. Valószínűleg egyforma érzések kavarognak a magyar és a francia játékosokban. A két negyeddöntő sok erőt kivett, ráadásul lelkileg is nyomasztó volt a vereségek miatt” – így Szabó Edina.

Magyarország és Franciaország közel három éve, 2004. december 12-én találkozott egymással legutóbb, akkor a magyarországi Európa-bajnokságon, Győrben a hazaiak nyertek 14-12-es félidő után 32-23-ra. Azonban az a francia együttes már nyomaiban sem hasonlított a 2003-as horvátországi világbajnokság döntőjében a magyarokat drámai csatában, kétszeri hosszabbításban legyőző alakulatra.

Pénteki program
A 11. helyért: Lengyelország-Macedónia, 18:15
A 9. helyért: Spanyolország-Horvátország, 20:45

Szombati program
Az 5-8. helyért:
Koreai Köztársaság-Angola, 10:00
Franciaország-Magyarország, 12:30

Elődöntő:
Románia-Oroszország, 15:00
Norvégia-Németország, 17:30

Vasárnapi program:
A 7. helyért, 9:00
Az 5. helyért, 11:30
A 3. helyért, 14:00
Döntő, 16:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik